Space Jam

spacejam

Titel: Space Jam
År: 1996
Längd: 88 min
Genre: Animation | Äventyr | Komedi
Regissör: Joe Pytka
Skådespelare: Michael Jordan, Wayne Knight, Bill Murray

Jag bestämde mig för att ta en titt på en gammal barndomsfavorit för första gången på ca 10 år. Som barn älskade jag filmen och såg den säkert en triljon gånger, den fick mig att vilja bli basketproffs en vacker dag. Nu när jag ser den som vuxen blir jag inte lika imponerad.

sp1

Handlingen är simpel. Basketstjärnan Michael Jordan spelar sig själv, han har precis lagt av med basket för att börja spela baseboll. Innan han vet ordet av sugs han ner i underjorden och träffar på en massa tecknade Warner Bros-figurer, däribland Snurre Sprätt och Duffy Anka. De ber honom att hjälpa dem vinna en basketmatch mot stora gigantiska rymdvarelser. Om de inte vinner blir de slavar.

Space Jam är på många sätt en annorlunda film, först och främst för att den kombinerar animation med vanlig film. Michael Jordan kan inte agera för fem öre, det är tur att han inte valde att satsa på en skådespelarkarriär. Bill Murray och Wayne Knight fungerar dock bra i sina roller. Nu när jag som vuxen ser filmen utan dubbning så lade jag märke till ett lite barnförbjudet skämt också: en psykiatriker frågar en basketspelare “Are there any other areas, besides basketball, where you find yourself unable to perform?”

sp2

Är man barn så är det högst troligt att man kommer att älska filmen, är man äldre så är den faktiskt också värd en titt. Den är hyfsat underhållande och de tecknade figurerna lockar ibland till skratt. Musiken och låtarna är bland det allra bästa med Space Jam, där R. Kelly’s hit “I Believe I Can Fly” finns med.

betyg5

En reaktion på ”Space Jam

  1. Minns att jag också såg den här filmen flera gånger som liten. :P Vissa filmer som man ser om nu känns söndertittade, så var det när jag såg om t.ex. ”Jurassic Park”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s