Armageddon

arma0

Titel: Armageddon
År: 1998
Längd: 150 min
Genre: Action | Sci-Fi | Äventyr
Regissör: Michael Bay
Skådespelare: Bruce Willis, Billy Bob Thornton, Ben Affleck, Liv Tyler, Steve Buscemi, William Fichtner, Owen Wilson, Clarke Michael Duncan, Will Patton, Peter Stormare

Detta stjärnspäckade actionäventyr var en av mina favoritfilmer när jag var runt 12 år. Med åren har jag dock börjat inse hur dålig och korkad denna rulle egentligen är. Även om den inte håller dålig kvalitet på alla punkter så är den i grund och botten en skräpfilm.

NASA börjar inse att jorden kommer att träffas av en gigantisk meteorit inom 18 dagar. Den är av samma kaliber som den meteorit som tog kål på dinosaurierna. Chefen på NASA, Dan Truman (Billy Bob Thornton) får idén att skicka ut världens skickligaste oljeborrare, Harry Stamper (Bruce Willis) i rymden för att borra ett hål i meteoriten som i sin tur ska dela på den och få den att undvika kollision med jorden. Stamper vill dock enbart utföra dådet om han får ta med sina egna arbetskamrater. Så får det bli, och världens öde ligger i deras händer.

Michael Bay öser som vanligt på med explosioner och dataeffekter. Under vissa scener tänker man att ”jaja, vi fattar att den där grejer går sönder, ni behöver inte visa det med hjälp av 150 explosioner, det räcker med 2-3 stycken”. Filmens längd är också ett problem, den hade lugnt kunnat förkortas med en halvtimme. Det hela blir väldigt drygt, man känner att man fått nog efter halva speltiden.

Skådespelarna håller ingen vidare klass heller. Ben Affleck och Liv Tyler är usla, att dessutom behöva stå ut med deras gulligull-scener är rena mardrömmen, det tyckte jag faktiskt även som barn.

Om man ska försöka hitta någonting positivt med Armageddon så har den åtminstone ett par humoristiska sekvenser som fick mig att skratta till, och specialeffekterna är faktiskt väldigt bra. Annars så är alltihop mest bara löjligt och man borde inte slösa någon tid på att se det.

betyg3

En reaktion på ”Armageddon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s