Pineapple Express

Titel: Pineapple Express
År:
2008
Längd:
117 min
Genre:
Action | Komedi | Thriller
Regissör:
David Gordon Green
Skådespelare:
Seth Rogen, James Franco, Danny McBride, Gary Cole, Rosie Perez

Seth Rogen har synts i massor av komedier senare år, varav de flesta faktiskt är bra. Pineapple Express har han även skrivit manus till, den handlar om pundare och gräsrökning, men jag har svårt att uppfatta om filmen ska vara pro-marijuana eller anti-marijuana. Kanske något däremellan. Karaktärerna visar hur kul man kan ha när man röker gräs, samtidigt som saker så lätt går åt helvete för dem när de är höga.

Dale Denton (Seth Rogen) brukar roa sig med marijuana, och han köper grejerna från langaren Saul Silver (James Franco). Saul har fått händerna på det mycket sällsynta och starka gräset som kallas ”Pineapple Express”, och Dale köper lite av honom. Bara en kort stund senare blir han vittne till ett mord som begås av knarkkungen Ted Jones (Gary Cole). I panik slänger Dale sin joint i närheten av mordplatsen precis efter att Ted upptäckt honom. Dale lyckas komma undan, men rökat känns igen av Ted som vet att Saul är den enda personen som säljer Pineapples Express. Ted skickar sina kumpaner för att ta kål på Saul och Dale, och de båda blir tvungna att fly tillsammans.

Trots en tunn handling är filmen underhållande i stort sett hela tiden. Den är korkad och befriad från någon större trovärdighet, det är puckohumor som gäller, men en väldigt rolig sådan. Jag fick till och med skrattanfall av en viss scen som har med en gaffel att göra. Dessvärre är filmen några minuter för lång och ”slutfajten” blir för utdragen.

Skrattar man åt befängda och oseriösa rullar som Step Brothers och Dumb & Dumber så kan Pineapple Express också rekommenderas. Det finns personer som inte tål dessa filmtyper, och för dem är det bara att hålla sig borta. Tar man bara inte det hela på för stort allvar så kan man nog få sig några skratt och en härlig filmstund baserad på droger, svordomar, våld och galenskaper.

betyg6

Annonser

En reaktion på ”Pineapple Express

  1. Nej nej nej! Inte ens som lättsam komedi kan det här kalkonfilmen få ett bättre betyg än en trea! Waste of time!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s