The Expendables

Titel: The Expendables
År: 2010
Längd: 101 min
Genre: Action | Äventyr | Thriller
Regissör: Sylvester Stallone
Skådespelare: Sylvester Stallone, Jason Statham, Mickey Rourke, Jet Li, Dolph Lundgren, Giselle Itié

Sylvester Stallone fick med sig många kända namn till actionrökaren The Expendables, där ingår svensken Dolph Lundgren och min favorit (av de på rollistan alltså) Mickey Rourke som bara tycks prestera bättre med åren. Givetvis hade många av oss höga förväntningar på detta projekt, men för min del infriades de inte. Jag drog en liten suck när eftertexterna började rulla, för jag hade endast fått skåda en slätstruken film med ett förutsägbart och innehållsfattigt manus.

Det krävs inte mer än en mening för att beskriva den simpla intrigen. Ett gäng legoknektar ledda av Barney Ross (Sylvester Stallone) får i uppdrag av en viss Mr. Church (Bruce Willis) att avliva en diktator på en sydamerikansk ö. Sedan väntar pangpang och explosioner.

Tyvärr är inte alls The Expendables den lilla vinnare som jag hoppats på. Det som skiljer den från konventionella actionrullar med saknad av finess är såklart de många bekanta skådespelarna. Stallone har åldrats, det märks. Han har inte mycket till glöd kvar. Jet Li är ganska osynlig och Statham kör sitt gamla vanliga race. Karaktärernas personligheter är ungefär lika tunna som handlingen, det lämnas ingen tid till oss tittare att lära känna dem.

Vill man ha action som kommit under det gångna året så tycker jag att man ska kolla in Inception, Kick-Ass och Machete istället. The Expendables lyckades tyvärr inget vidare med att underhålla mig, men det är egentligen ingen särskilt dålig film jag snackar om heller. Ett mediokert betyg till en medioker film blir det.

betyg5

2 reaktioner på ”The Expendables

  1. Detta var nog årets besvikelse. Så jag väntat på denna film och vilken besvikelse det blev. Du var nästan för snäll i ditt betyg ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s