Bästa avsnitten av South Park

10. Cartman’s Incredible Gift (Säsong 8)

Cartman hamnar i en kortvarig koma efter att ha försökt flyga från ett tak. När han vaknar tror han sig ha fått en sorts psykiska krafter. Stadens polis vill använda dessa för att lösa några mordfall. Att lita på Cartman och hans påstådda krafter är dock inte något de borde göra.
Länk

9. Good Times with Weapons (Säsong 8)
Grabbarna köper ett gäng autentiska ninjavapen åt sig själva på en marknad till att använda i sina lekar. Efter ett kort tag tar deras lek en tragisk vändning när Butters skadar sig svårt. Om deras föräldrar får reda på att de lekt med riktiga vapen så ligger dem mycket risigt till. De måste omedelbart komma på någon idé som räddar dem.
Länk

8. Scott Tenorman Must Die (Säsong 5)
Scott Tenorman är en översittare som ständigt retar och förlöjligar Cartman. För att hämnas tänker Cartman ut en plan som ska förgöra Tenorman en gång för alla.
Länk

7. Grey Dawn (Säsong 7)
South Parks pensionärer börjar ha ihjäl folk under sitt körande ute på vägarna. När de får reda på att deras körkort ska dras in planerar de att ta över staden med hjälp av vapen och eldkraft.
Länk

6. Breast Cancer Show Ever (Säsong 12)
Wendy tröttnar på att Cartman alltid ska provocera och jävlas med henne. Hon utmanar honom på en fajt efter skolans slut. Cartman inser att han kan förlora fajten och skämma ut sig inför hela skolan. Han försöker smita undan på många sätt utan att någon ska få reda på att han inte vågar slåss.
Länk

5. Imaginationland Episode I-III (Säsong 11)

Killara hamnar i ett hisnande äventyr i Imaginationland, landet där alla världens påhittade figurer finns. Helvetet brakar lös där då mulimska terrorister spränger porten som separerar de goda fiktiva figurerna från de onda. USA:s militär måste ta kål på terroristerna som attackerar deras fantasi medan inbördeskrig rasar i Imaginationland.
Länk

4. The Tale of Scrotie McBoogerballs (Säsong 14)
Istället för att skriva en tråkig bokrapport bestämmer sig gänget för att skriva världens äckligaste och mest osmakliga bok. Den visar sig oväntat få stort beröm över hela världen trots att ingen kan läsa den utan att spy. För att citera en nyhetsrapport om boken: ”The book is filled with disgusting words and acts including Sarah Jessica Parker who is mentioned 465 times.”
Länk

3. The Death of Eric Cartman (Säsong 9)
Skoleleverna i South Park ignorerar Cartman till fullo eftersom att han alltid beter sig så illa mot allihop. Han börjar sedermera tro att han är död eftersom ingen tycks kunna se eller höra honom. Till himlen eller helvetet förs han dock inte, och han undrar då om Gud kanske vill att han ska kompensera för tidigare illdåd innan han får komma in i himlen. Med hjälp av den ende som tycks kunna se honom, Butters, försöker Cartman gottgöra för de synder han begått så många gånger.
Länk

2. Make Love, Not Warcraft (Säsong 10)

Dataspelet ‘World of  Warcraft’ har blivit stort bland South Parks ungar. En annan äldre spelare lyckas trotsa spelets regler och dödar alla andra spelare så fort han får syn på dem. Cartman, Kyle, Stan och Kenny teamar upp och börjar spela nästan dygnet runt för att förbättra sina spelgubbar och spöa deras virtuella mördare.
Länk

1. Tsst (Säsong 10)
Cartmans mor känner att hon behöver söka hjälp för att få ordning på sin son. Hon ringer Nannyakuten som visar sig vara chanslös och blir totalknäckt. Det enda val som finns kvar är att kalla på ”The Dog Whisperer” Cesar Millan, som med sina mer exklusiva knep kanske kan utföra den till synes omöjliga uppgiften att tämja Eric Cartman.
Länk

5 reaktioner på ”Bästa avsnitten av South Park

  1. Jätterolig lista, jag älskar listor. South Park är tyvärr en ”blank spot” för mig. Serien varkar vara rolig men jag orkar inte med de jobbiga rösterna. Jag har försökt och försökt men jag får huvudvärk tyvärr.

  2. Haha, South Park rockar, så jag gillar denna lista stenhårt! Noterar dock att du inte har med något avsnitt från säsong 1-4, beror det på att det var länge sedan du såg dem eller att de senare säsongerna är så mycket bättre?

    • Lite både och, de gamla säsongerna har sin charm men i överlag föredrar jag de nyare. Planerade dock att ta med Chickenlover från säsong 2 först, men den fick göra rum för andra avsnitt.

      Kul att du gillar listan!

  3. Hmm, har missat den här. Kul. Mina favvosar är Death of Eric Cartman, Casabonita och den där när Cartman vinner en miljon och köper tivoli. 4:an o 7:an i din lista tyckte jag var högst mediokra. Skulle inte placera dom bland topp 20.

  4. Ping: 5 Bästa avsnitten av Family Guy | Voldo's Filmblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s