The Other Guys

Titel: The Other Guys
År: 2010
Längd: 116 min
Genre: Komedi | Action
Regissör: Adam McKay
Skådespelare: Will Ferrell, Mark Wahlberg, Michael Keaton, Eva Mendes, Dwayne Johnson, Samuel L. Jackson

Adam McKay och Will Ferrell har samarbetat flera gånger tidigare och gör oftast kul filmer ihop. Särskilt Step Brothers fick mina skrattmuskler att jobba på högvarv, den är tramsig och utflippad men ack så briljant. Buddy-filmen The Other Guys innehåller som väntat en hel del skojiga moment.

Highsmith och Danson (Samuel L. Jackson och Dwayne Johnson) är två av New Yorks tuffaste poliser. När de stupar under ett uppdrag ser ett par mindre framgångsrika snutar sin chans att träda fram i rampljuset. Allen Gamble (Will Ferrell) och Terry Hoitz (Mark Wahlberg) är partners som mest får ägna sig åt pappersarbete och blir ofta hånade av kollegorna på stationen. De hör om ett fall som inte andra poliser vill snoka i, ett fall som kan bli stort. Gamble är skeptisk men Hoitz tvingar med honom, tillsammans ska de håva in bovar och bli hjältar.

The Other Guys är långt ifrån lika klockren som Step Brothers, men humorn är ungefär den samma. Jag bara älskar hur Will Ferrells karaktär chockartat men bestämt svarar; ”That’s horrible!” när han blir hotad att bli slagen tills han pissar blod ur arslet. Ferrell är sanslöst bra i rollen som mjäkig töntpolis, ingen på denna jord kunde ha gjort den bättre. Vid sin sida har han en någorlunda felplacerad och halvtråkig Mark Wahlberg.

BD-utgåvan är helt fantastisk, den har en funktion som jag länge velat se i utgåvor av andra filmer. När man kollar på ”The Extended Other Edition” kan man nämligen välja att få en ikon visad i hörnet när något som lagts till från bioversionen spelas upp. Jag upptäckte att bioversionen måste ha varit gravt censurerad, ikonen dök upp strax innan minsta lilla svär- eller snuskord yttrades. Tur att jag aldrig såg filmen på bio.

Några få skämt (bland annat ett som har med hallicks att göra) är tyvärr på gränsen till att ligga åt Scary Movie-hållet. Synd, McKay har lyckats hålla sig till vanhettighet tidigare utan att urspåra, men denna gång gick det inte till fullo. Storyn är förutsägbar och fylld av klyschor, men poängarna är givetvis skämten som är många i antal. Jag satt och fnissade och log nästintill oupphörligt. The Other Guys är en skön rulle, inte mycket mer. Vill man betrakta en mästerlig actionkomedipolisfilm (är det ett ord?) så rekommenderar jag Hot Fuzz.

betyg6

2 reaktioner på ”The Other Guys

  1. Den här känner jag mig högst tveksam till (Step Brothers var absolut ingen fullträff i min bok) men vill däremot bara skriva under på briljansen i Hot Fuzz.

  2. Step Brothers gillade jag den här var sämre men god underhållning för stunden. det var ett tag sedan jag såg filmen och har faktiskt helt glömt bort vad den handlade om. Däremot minns jag att jag skrattade nga gånger o det är ett bra betyg när det gäller mig o komedier ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s