Kill Bill: Vol. 2

Titel: Kill Bill: Vol. 2
År: 2004
Längd: 136 min
Genre: Thriller
Regissör: Quentin Tarantino
Skådespelare: Uma Thurman, David Carradine, Michael Madsen, Daryl Hannah, Bo Svenson, Perla Haney-Jardine

Det är föga förvånande att många underkänner Tarantinos verk, han tillhör inte den absoluta mainstreamen då hans stil tenderar att vara lite annorlunda. Som i sagan om The Bride har han varit lekfull och infogar svartvita såväl som animerade sekvenser, allt med en glimt i ögonvrån.

Nu har det avslöjats för oss att The Bride (Thurman) i själva verket heter Beatrix Kiddo. Hon fortsätter sin obarmhärtiga jakt på de som förrått henne den där dagen i kapellet. Innan Bill (David Carradine) möter sitt öde ska hon ta kål på hans bror Budd (Michael Madsen) och Elle Driver (Daryl Hannah). Planen går inte som smort, hon skjuts av Budd och blir levande begravd. Med endast en ficklampa till hjälp ligger hon långt under jorden, det lilla hopp som finns är att dra nytta av teknikerna i stridskonst hon lärde sig av den hiskeligt begåvade Pai Mei (Chia Hui Liu).

Tempot var skyhögt i föregångaren, nu har det skruvats ner så att mängden action får ge mer rum åt dialoger och känslor. Vissa förfäras kanske av detta, splatterfanatiker däribland. Snacket pendlar mellan ormar, superhjältar och det publiken väntat på, anledningen till varför Bill ville mörda Beatrix. Blodsbristen i jämförelse kompenseras av utsökt skådespeleri och mycket svart humor.

Jag kan inte minnas att jag skådat en svärdstrid i en husvagn på annat håll, det får man göra i Kill Bill: Vol. 2. Fajterna är laddade med intensitet och lämnar ingen besvikelse hos mig. Tänkte precis skriva att filmen avslutar historien på ett värdigt vis, men sedan kom jag på att en Volym 3 är på väg. Vad Tarantino har i tankarna vet jag inte, det ska hursomhelst bli intressant att se.

betyg8

10 reaktioner på ”Kill Bill: Vol. 2

 1. Tycker det här är ett mästerverk väl i klass med Jackie Brown och Inglourious (som jag anser vara hans bästa). Strax efter de båda kommer KB2. Ännu strax efter kommer Pulp. Samtliga femmor!

  Bills Supermandialog i slutet är så makalöst bra att jag kan kolla på den om och om igen oavbrutet. Soundtracket likaså. Slutsekvensen med Malaguena Salerosa och Urami Bushi efter varann är delikat.

  • Tycker att Jackie Brown är hans svagaste tillsammans med Death Proof. Har dock hört att JB blir bättre vid en omtitt. Skulle ranka hans filmer såhär:

   Pulp 10/10
   Basterds 9/10
   Reservoir Dogs 8/10
   Kill Bill 8/10
   Jackie Brown 6/10
   Death Proof 6/10

   • Jag gillar JB riktigt mycket, minus Samuel hade jag nog gillat den ännu mer. Beror dock främst på kemin mellan Pam och Robert.

    Skulle nog snarare ranka
    Reservoir Dogs
    Jackie Brown
    Inglorious Basterds
    Pulp Fiction (men det var så jäkla länge sedan jag såg den, så rankingen är lite skakig)
    Kill Bill 1
    Kill Bill 2

    Det där CSI-avsnittet han stod för var faktiskt också riktigt tajt…

 2. Men är det verkligen så många som underkänner Tarantino? Mitt intryck är att han har fruktansvärt cred i filmvärlden, möjligen till och med så att han börjat vila på lagrarna lite…

  • De som gillar honom lär vara betydligt fler i antal, men jag har träffat på en hel del folk över Internet och i verkligheten som absolut inte kan se någon storhet i hans filmer.

 3. Jag gillar inte alls första filmen särskilt mycket, men 2:an är helt fantastisk. Det är nog för att jag hinner tröttna snabbt på fighterna i första.

 4. Filmitch rankning av Tarantino

  Reservoir Dogs 7/10
  Pulp fiction 8/10
  Jackie Brown 4/10
  Kill Bill 8/10
  Death Proof 2/10
  Inglorious Basterds 9/10
  Brown var riktigt trist och Death Proof fick mig nästan att vägra se Tarantino igen men turligt nog så ändrade jag mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s