Ronny & Ragge

På 90-talets början invaderades svensk TV av Ronny och Ragge i serien Byhåla. De blev snabbt populära men säkerligen avskydda av somliga. En DVD som legat och skräpat hos mig tittade jag just igenom för första gången på länge, en Special Edition-upplaga med hela Byhåla samt den drygt 1 timme långa Pökpåsefabriken.

Ronny & Ragge (Peter Settman och Fredrik Granberg) är två kusiner på runt 25 år som bor i den lilla orten Byhåla. De är raggare med en smula skev syn på kvinnor, de letar ständigt efter ”pök” utan större framgång, de älskar ”raggarballar”, ”fårrdar” och tänker inte leva något ”jääla Svensson-liv”. Dessa ohyfsade charmörer finns det stor risk att man som tittare antingen hatar eller älskar.

Personligen tycker jag att Ronny & Ragge är roliga. Humorn är galen och tramsig, man kan dra paralleller till Adam McKays filmer, t.ex. Step Brothers. Settman och Granberg är stundom genialiska i sitt agerande och känner sina karaktärer väl. Birgitta Andersson är också kul då hon tittar förbi i rollen som Ragges mamma. Om Byhåla ska jag inte snacka nån jääla skiit fan, det är en bra serie fan.

Advertisements

6 reaktioner på ”Ronny & Ragge

  1. Såg om den här för några år sen och måste faktiskt vidhålla att den har en del poänger. Inte alltid jätterolig, men sällan tråkig.

  2. Jag är barnsligt förtjust i Ronny och Ragge – fortfarande. Stod längst fram och hoppade när dom spelade på Grönan (94…kanske) till och med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s