Rango

Titel: Rango
År: 2011
Längd: 107 min
Genre: Animation | Äventyr | Western | Komedi
Regissör: Gore Verbinski
Skådespelare: Johnny Depp, Isla Fisher, Bill Nighy, Ray Winstone, Alfred Molina, Ned Beatty

Samarbetet mellan Gore Verbinski och Johnny Depp har inte slutat vid den tredje piratfilmen, i år gjorde de återkomst med animerade Rango. Animationen är av toppklass, men varken Pixar eller Dreamworks ligger bakom den, det gör Industrial Light and Magic som kan ge sina konkurrenter en god match.

Kameleonten Rango (Johnny Depp) hamnar i Mojaveöknen efter att ha fallit ur sin ägares bil. Han når så småningom fram till Dirt, en västernstad befolkad av olika små djur som lider av den pågående vattenbristen. Rango lyckas med hjälp av mycket tur övertyga innevånarna att han är en hjälte och slagskämpe som gjort slut på många liv. Därefter utses han till sheriff, något han verkar trivas med till en början. Men när banken rånas på allt sitt vatten befinner sig staden i en kris, något som Rango tänker försöka ordna upp.

Här finns slapstick, knäppa figurer och skojigheter som barn kan ha roligt åt, men Rango känns på många vis även riktad till vuxna. Den har en satirisk ton över sig, ett par snuskiga skämt, filmreferenser, samt komponerad musik i klassisk Morricone-anda av Hans Zimmer. För en stund kunde jag nästan svära på att Clint Eastwood hoppat in i en cameo, dessvärre var det tydligen Timothy Olyphant som gjorde en bra imitation av honom.

Storyn har sina klyschor, slutet är precis som vi föreställt oss, däremot bjuds man på smärre överraskningar också. Rango är inte fullt lika bra som How to Train Your Dragon eller Toy Story 3, men den är välgjord och absolut värd en titt för barn och vuxna.

betyg7

3 reaktioner på ”Rango

  1. Jag tyckte den här överraskade lite, hade inte förväntat mig att den skulle vara så absurdrolig. Olyphant var ju nästan det roligaste av alltihop! :D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s