Captain America: The First Avenger

Titel: Captain America: The First Avenger
År: 2011
Längd: 124 min
Genre: Action | Äventyr | Sci-Fi
Regissör: Joe Johnston
Skådespelare: Chris Evans, Hayley Atwell, Hugo Weaving, Tommy Lee Jones, Toby Jones

Om ett par månader är det premiär för The Avengers, en film som kommer att spela in enorma pengasummor. Filmbolagen vet att superhjältar genererar pengar, och det är ett smart drag att trycka in alla i en och samma rulle, då känner sig publiken tämligen tvungen att se föregångarna också. En av dessa är Captain America: The First Avenger.

Andra världskriget rasar när Steve Rogers (Chris Evans) vill ansluta till armén för att hjälpa sina landsmän. Hans fysik är dock svag och han blir underkänd på rekryteringstesten. Dr. Abraham Erskine (Stanley Tucci) får idén om att värva honom till ett militärt projekt som ska skapa den första supersoldaten. Projektet lyckas och Steve blir strax känd som Captain America. Nu är han redo att slåss när högt uppsatte nazisten Johann Schmidt (Hugo Weaving) hotar hela mänskligheten med sina högteknologiska vapen.

Captain America är en särpräglad och oförutsägbar superhjältefilm vars like vi aldrig har skådat… nej, naturligtvis skämtar jag, det är tvärtemot. Klichéer fyller den till bredden så pass att man nästan får huvudvärk. Chris Evans har dessutom spelat supergosse tidigare i Fantastic Four, han har väl den looken helt enkelt.

Vi får vad som utlovas, det gamla vanliga alltså, varken mer eller mindre. De åtskilliga klyschorna kan göra upplevelsen enerverande för somliga. Summerat är det lättsam och banal popcornunderhållning som kan passa under en kväll för den som inte finner något vettigare att sysselsätta sig med.

betyg4

3 reaktioner på ”Captain America: The First Avenger

  1. Till min stora förvåning gillade jag den här. Hjälten CA hör absolut inte till mina favoriter med filmen gillade jag, likadant var det med Thor. Inga ljuplodade dramer men god underhållning för stunden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s