The Adventures of Tintin

Titel: The Adventures of Tintin
År: 2011
Längd: 107 min
Genre: Animation | Action | Äventyr
Regissör: Steven Spielberg
Skådespelare: Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig, Nick Frost, Simon Pegg, Toby Jones

Att tygla mina gigantiska förväntningar inför en film som både Steven Spielberg och Peter Jackson skapat är knappt möjligt. De skrapade ihop en ljuvlig rollista och har fått manuset delvis skrivet av Edgar Wright, mannen bakom mästerliga Hot Fuzz. Men efter Zack Snyders Sucker Punch lärde jag mig att man aldrig kan vara säker på att en film är bra innan man sett den.

Unge journalisten samt detektiven Tintin (Jamie Bell) besöker en loppmarknad där han skådar ett litet modellskepp. Han köper det genast men blir stoppad av en skäggig herre som vill köpa det av honom till varje pris. Tintin vägrar sälja sitt skepp då han misstänker att det kan vara mycket värdefullt. Mannen som han mötte är Sakharine (Daniel Craig), en lömsk typ som inte ger upp kampen om det lilla skeppet. Tintin tas senare till fånga på ett riktigt fartyg där han träffar Kapten Haddock (Andy Serkis), en man som har stark anknytning till hemligheterna som modellskeppet bär på.

På pappret lovar alltså The Adventures of Tintin mycket, särskilt om man som jag har Jackson och Spielberg som storfavoriter. Tyvärr gick deras verk inte hem hos mig som jag hade önskat även om jag bestämt blev underhållen.

Historien är rakt av en traditionell sådan. De som har sett, läst och spelat matinéäventyr med skattjakter vet hur det går till, överraskningar uteblir här vilket bildar den största nackdelen. Jag kunde inte skaka av mig känslan av att jag såg filmen för andra gången när det egentligen var den första. Till tekniken är den dock lysande och erbjuder visuell njutning.

The Adventures of Tintin är välgjord, annat kan jag sannerligen inte påstå. Roande för såväl barn som vuxna, jag längtar redan till uppföljaren som Peter Jackson ska regissera.

betyg7

En reaktion på ”The Adventures of Tintin

  1. Snygg men inte speciellt underållande. Men herrarna J&S hade nog ett i mina ögon omöjligt uppdrag. Jag hoppades och ville att filmen skulle vara bra men det blev bara yta tyvärr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s