Role Models

Titel: Role Models
År:
2008
Längd:
101 min
Genre:
Komedi
Regissör:
David Wain
Skådespelare:
Paul Rudd, Seann William Scott, Christopher Mintz-Plasse, Elizabeth Banks, Jane Lynch

Det är inte svårt att haja vilken typ av film Role Models är, en amerikansk mainstreamkomedi med ganska kända skådisar som sällan medverkar i någonting olikt. Ken Jeong spelar en konstig stolle, Christopher Mintz-Plasse spelar en nörd, Seann William Scott spelar en playboy. Det där kan man lista ut på förhand, men det behöver absolut inte hejda underhållningen.

Danny och Wheeler (Rudd, Scott) är två försäljare som åker runt till olika skolor för att sälja energidrycker till elever och tala om hur farliga droger kan vara. Efter att ha klantat sig vid ett skolbesök och brutit mot några lagar tvingas dessa kollegor att välja mellan fängelsestraff eller att vara en slags mentorer till speciella barn och ungdomar. De väljer det senare alternativet och är alltså tvungna att agera förebilder, något de finner väldigt svårt, och problemen bara väntar på att få ske.

Role Models har många klyschor och bär på en varaktig förutsägbarhet gällande storyns händelseförlopp. Även det är något man kan klura ut i förväg, med all rätt ska man inte vänta sig en fantastisk film. Så länge man inte gör det lär man inte bli besviken, för den håller vad den lovar och lyckades bra med att roa mig.

Till alla som vill ha en välgjord och rolig komedi kan jag rekommendera Role Models. Den blir nästan bättre för varje scen som ökar i kvalité. De största höjdpunkterna kommer i de actionfyllda slutscenerna, fans av rockbandet Kiss kommer att ha extra kul åt dem.

betyg7

4 reaktioner på ”Role Models

  1. Den här minns jag att ovanstående kommenterare skrev om och gillade. Litade inte riktigt på det då men ytterligare en som gillar den nu… Om jag nu är sugen på en bra komedi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s