Despicable Me

Titel: Despicable Me
År:
2010
Längd:
95 min
Genre:
Animation | Komedi
Regissörer:
Pierre Coffin, Chris Renaud
Skådespelare:
Steve Carell, Jason Segal, Russell Brand, Julie Andrews, Kristen Wiig

Animerade filmer kan vara förbannat bra men likväl riktigt dåliga, om inte Pixar, Dreamworks eller Studio Ghibli står bakom dem är chansen inte stor att de någon gång ses av mig. Men ibland händer det, senaste var Despicable Me som jag inte är minsta missnöjd med.

Storskurken Gru (Steve Carell) arbetar hårt att bli den mest omtalade skurken genom tiderna. Problem uppstår när en av pyramiderna i Egypten stjäls. Han bestämmer sig för att lägga beslag på månen och utklassa den andra skurken, men för att göra det måste han ha ett krympvapen. En effektiv sådan finns i ett laboratorium, konkurrenten som stal pyramiden vill också ha vapnet och vinner det tillslut. Hoppet tycks vara ute för Gru innan han får idén om att låta tre småtjejer infiltrera skurkens hem så att han kan norpa vapnet. Dessa tre tjejer som han adopterar visar sig ha en oanad påverkan på honom.

Despicable Me fick mig att skratta flera gånger och kan tveklöst beskrivas som komisk. Skämten kommer på ett ständigt löpande band, dock med gränsfall beträffande all slapstick, har man svårt för slapstick har man sannolikt svårt för filmen. Jag fann i alla fall det mesta väldigt roligt och konstaterar att det inte bara är barn som underhålls.

De välvalda skådespelarna står för fina jobb, jag tål vanligtvis inte Russell Brand men här slipper jag ju åtminstone se hans nuna. Huvudrollsinnehavaren Steve Carell är lysande med sin ryska (ungefär) accent som karaktären av en mystisk anledning har.

I humorn ligger det höga värdet, filmen är full av smart skrivna skojigheter som lär framkalla leenden på mångas läppar. Själva historien har inte mycket nytt att komma med och tar inga oförutsedda vändningar. Sammanfattningsvis kan Despicable Me mäta sig med flera av de bättre verken från Pixar.

betyg8

En reaktion på ”Despicable Me

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s