The Avengers

Titel: The Avengers
År: 2012
Längd: 143 min
Genre: Action | Sci-Fi
Regissör: Joss Whedon
Skådespelare: Samuel L. Jackson, Tom Hiddleston, Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner

När The Avengers hade släppts och klättrat högt upp på IMDB’s 250-lista väcktes mina funderingar, är folk alldeles för kära i superhjältar eller är detta en kanonbra film? De senaste åren har ett flertal superhjältar hamnat på listan, vissa för att stanna. Jag anser att majoriteten får för hög uppskattning, största undantaget finns i skepnad av Christopher Nolans trilogi.

Spionagebyrån S.H.I.E.L.D. med Nick Fury (Samuel L. Jackson) vid rodret förfogar över en mystisk energikälla som inte får hamna i fel händer. Men det gör den när asaguden Loki (Tom Hiddleston) stjäl den för att använda till krig mot vår planet. Fury ser endast en utväg; att samla ihop ett gäng extraordinära personer för att stoppa Loki och hans planerade erövring. Loki får tampas med Iron Man (Robert Downey Jr.), Thor (Chris Hemsworth) och andra superfigurer vi känner igen sedan förr.

Pixars animerade filmer brukar inte erbjuda större realism än den man får uppleva här. Logiska konstigheter finns i mängder och detta är minsann inget som lär få Oscarsakademin knäsvag. Däremot kan det bli nomineringar i de tekniska kategorierna, den audiovisuella biten är av hög klass.

Som sagt tycker jag att superhjältar hyllas en aning för mycket numera. The Avengers är en överskattad film även om den lyckas bra med att underhålla. Vill man ha superhjältar och action så bör man se den.

betyg7

5 reaktioner på ”The Avengers

  1. Ja, alltså, det är en bra film och har bra underhållningsvärde. Men jag tycker nog att vissa av föregångarna, The Incredible Hulk och Ironman speciellt är bra mycket bättre än en här. Actionscenerna är inte lika stora och flashiga, får intrycket av att de inte tar lika mycket plats – så då fanns det utrymme till annat som gett dem filmerna lite mer substans. Inte Oscarnivå, men det gör att Avengers inte blir riktigt lika bra.

  2. Fann filmen grymt underhållande anser dock att även om inte superhjältefilmerna är av oscarskvalite´så fyller de nischen som rör underhållning ganska väl.

  3. Jo nog att den ät lite Underhållande men att den Ligger så högt på IMDBs top 250 lista får en att fundera över folks filmsmak, för jag tycker inte den förjänar den uppmärksamheten. Nog att den är förvånansvärt bra för att vara en superhältefilm med så många superhjältar (vilket förmodligen är anledningen till att den har så bra betyg) men den förjänar inte det betyget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s