Gustafsson 3 tr

gus0

Robert Gustafsson har kallats Sveriges roligaste man många gånger. Karriären började med barnprogram då han gjorde rösten till figuren Kalle i den bitvis riktigt roliga och galna serien Skrotnisse. Senare tog hans komediframgång fart med Killinggänget och nu har han nyligen varit aktuell i den något ojämna serien Gustafsson 3 tr.

gus2

Handlingen centrar kring tre karaktärer i en bostadsrättsförening som alla spelas av Robert; medelåldersmannen Fredrik Gustafsson, hans halvdementa far Gottfrid och vaktmästaren Herman. Fredrik bor ihop med fru (Magdalena In de Betou) och tonårsdotter (Matilda Esselius). Han besväras ofta av Gottfrid som knappt kommer ihåg sitt eget namn, vresige Herman brukar antingen hjälpa eller stjälpa. Många tilltrasslade situationer uppstår för dessa gubbar.

gus1

Huruvida Robert är rolig eller ej är givetvis en smaksak, men man måste  hålla med om att han kan variera sig. Jag känner inte till någon annan person i världen som kan skifta röst, dialekt och utseende på det sättet han kan. Min favoritfigur av alla han spelat måste vara Lasse Kongo som är skrämmande lik en alkoholist som höll till i närheten av min högstadieskola. Jämför Kongo med exempelvis Roland Järverup så framgår det redan vilken kameleont Robert är. I Gustafsson 3 tr roas jag mest av gamlingen Gottfrid.

gus3

Den första säsongen är ganska svag, manus håller låg kvalité och det råder allmän brist på idéer. Att Robert ändå gör sig sevärd är anledningen till att jag kollade igenom hela säsongen. Gottfrid fick tyvärr inte mycket plats och det kanske främst beror på just saknaden av idéer.

gus4

Till min förvåning medförde den andra säsongen en kvalitetshöjning. Jag vet inte varför eller hur den har skett, men förbättringen var minsann välkommen. Humornivån höjs och manus innehåller mer avancerade intriger. Gottfrid får mer utrymme och är roligare än i den första säsongen. I det roligaste avsnittet kommer hans kusin Tord (Björn Gustafson) på besök, han är lika snurrig som Gottfrid och det blir svårt att hålla sig för skratt när de svamlar och orsaker smärre kaos för sig själva.

gus5

Sammanfattningsvis är Gustafsson 3 tr en bra serie som börjar med en halvtaskig säsong. Om det blir en tredje så hoppas jag att den upprätthåller eller höjer kvalitén från andra säsongen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s