Safe House

safe0

Titel: Safe House
År: 2012
Längd: 115 min
Genre: Action | Thriller
Regissör: Daniel Espinosa
Skådespelare: Ryan Reynolds, Denzel Washington, Vera Farmiga, Brendan Gleeson, Fares Fares, Sam Shepard, Joel Kinnaman

Svenske regissören Daniel Espinosa fick sitt genombrott i Hollywood med Safe House. Till förfogande har han ett flertal bra skådespelare, inte minst Denzel Washington som inte behöver någon närmare presentation. Även Fares Fares och Joel Kinnaman får vara med på partyt.

safe1

Tobin Frost (Denzel Washington) har som starkt efterlyst undvikit att åka fast i nästan ett decennium. Tidigare var han av de bästa agenterna hos CIA, nu överför han istället olagligen viktig underrättelseinformation och värdefulla ting till vem som helst med fet plånbok. Frost har dock fångats nu och tagits in till förhör, men legosoldater attackerar byggnaden han hålls i, som CIA-agenten Matt Weston (Ryan Reynolds) är satt att bevaka. Weston blir tvungen att fly med Frost, tillslut upptäcker han att Frost kanske inte borde hindras och att fiender kan finnas bland vänner.

safe2

Safe House erbjuder egentligen inget nytt alls, den består av klyschor, förutsägbarhet och stereotyper. Washington går mycket på rutin, men eftersom han är den skicklige och karismatiske skådisen som han nu är så lyfter han faktiskt filmen ett snäpp. Fotografen måste jag däremot klaga på, fotot var onödigt mörkt ibland.

safe3

Det finns ett visst underhållningsvärde i Safe House, det är underhållande skräp som gäller. Trevligt att se Fares och Kinnaman nå framgångar också. Jag är snäll och ger ett betyg som betyder godkänt.

betyg5

 

2 reaktioner på ”Safe House

  1. Tyckte nog den var lite bättre. Klyschig men underhållande. Valde dock aldrig att skriva om den då det inte egentligen fanns så mycket att säga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s