Ted

ted0

Titel: Ted
År: 2012
Längd: 106 min
Genre: Komedi
Regissör: Seth MacFarlane
Skådespelare: Mark Wahlberg, Seth MacFarlane, Mila Kunis, Giovanni Ribisi, Joel McHale, Patrick Warburton

Regidebuten inom långfilm för Seth MacFarlane blev en lyckad sådan, särskilt om man ser på den ur ekonomisk synvinkel. Ted är den mest inkomstbringande R-klassificerade komedin någonsin.

ted1

John Bennett (Mark Wahlberg) bor i ett hus tillsammans med sin flickvän Lori (Mila Kunis) och levande teddybjörn Ted (röst av Seth MacFarlane). När John var barn önskade han att teddybjörnen han fått i julklapp skulle börja tala och leva som en människa. Hans önskan gick i uppfyllelse och hans nyvunna vän Ted blev en känd sensation. Men kändisskapet tynade bort med tiden och nu i vuxen ålder försörjs nallen av John och Lori. Ted är en vild festprisse som ofta ställer till det, Lori tröttnar på honom och vill se honom utsparkad ur huset. Men en oförutsedd kidnappning kommer emellan.

ted2

Gillar man Family Guy så kommer man att gilla Ted, det kan man nästan kalla ett faktum. MacFarlanes röst åt Ted låter ungefär som en blandning av Peters och Brians. Mila Kunis, Robert Wu och Patrick Warburton har andra röster man känner igen från samma serie. För fans av MacFarlane finns mycket att gotta sig i.

ted3

Realism och logik har satts åt sidan, det var tvunget att bli så, annars skulle Ted inte fungera som film. Storyn har många klyschor men är samtidigt halvoriginell, jag minns inte att jag skådat någon nallebjörn som varit lik Ted mer än till utseendet. Huvudsaken är dock att humorn alltid finns där, årets roligaste film kan enkelt koras.

ted4

Även om detta inte är ett mästerverk finns inte mycket att klaga på heller anser jag. En uppföljare får gärna inta biograferna om ett par år, det blir att införskaffa biljett då.

betyg8

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s