Seven Psychopaths

sev0

Titel: Seven Psychopaths
År: 2012
Längd: 110 min
Genre: Komedi | Thriller
Regissör: Martin McDonagh
Skådespelare: Colin Farell, Sam Rockwell, Christopher Walken, Woody Harrelson, Tom Waits, Olga Kurylenko

Till denna film har man kommersiellt valt att kungöra Olga Kurylenko och Abbie Cornish som två av huvudkaraktärerna. Det är dem dock inte, de har små biroller och syns inte mycket. Synd att man gjort så, det ser dumt ut i efterhand. Men jag blev inte besviken på Seven Psychopaths.

sev1

Marty (Colin Farell) är en manusförfattare i Hollywood som skriver en film som ska handla om psykopater. Hans vän Billy (Sam Rockwell) vill gärna att Marty ska lyckas. Billy försörjer sig genom att kidnappa hundar och sedan låtsas hitta dem för en hittelön, det gör han tillsammans med Hans (Christopher Walken). De råkar kidnappa en liten hund tillhörande gangsterbossen Charlie (Woody Harrelson), och Charlie blir ursinnig. Han tar upp en jakt på de två kidnapparna och Marty dras också in i det hela, snart är Marty omringad av psykopater som han kan basera sitt manus på.

sev2

Martin McDonaghs långfilmsdebut In Bruges resulterade i ett smärre mästerverk, så förväntingarna på denna rulle var inte låga för min del. Stilen är ungefär densamma, med några långa dialoger som kan liknas vid vad man hör i filmer av Tarantino. Utöver dialogen har vi även ett snyggt foto, bra musik och högklassigt skådespeleri.

sev3

Christopher Walken skiner mest av skådespelarna. Sam Rockwell som är van vid att spela galning gör ett strålande jobb med det här också. Seven Psychopaths känns nästan intetsägande på sätt och vis och når inte upp i samma höjd som In Bruges. Den fängslade mig hyfsat bra ändå så slutbetyget bör bli högt.

betyg8

2 reaktioner på ”Seven Psychopaths

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s