Tucker & Dale vs. Evil

tuck0

Titel: Tucker & Dale vs. Evil
År: 2010
Längd: 89 min
Genre: Komedi | Skräck
Regissör: Eli Craig
Skådespelare: Tyler Labine, Alan Tudyk, Katrina Bowden, Jesse Moss

Denna debutfilm av Eli Craig kan bedömas som en hyllning till såväl som en sågning av klichéfyllda slasherfilmer. Den blir troligtvis bäst ifall man ser den utan mycket vetskap om dess handling, undvik gärna trailers innan.

tuck1

För att summera storyn kort; Tucker och Dale (Alan Tudyk och Tyler Labine) har nyss köpt en sommarstuga i en avlägsen skog. De båda herrarna är riktiga lantisar, samtidigt klart snälla typer. De semestrar i stugan och får på sätt och vis sällskap av ett gäng ungdomar som ska campa i närheten. Olycksaliga sammandrabbningar med dödsfall leder till strid mellan lantisarna och ungdomarna.

tuck2

Filmen börjar som en vanlig klyschig slasherfilm men utvecklas till någonting betydligt mer oväntat. Alla karaktärer är till stor del stereotyper som däremot agerar annorlunda gentemot vad vi kanske blivit vana vid. Jag måste erkänna att de fick mig att skratta ordentligt.

tuck3

Skräckkomedi är genren vi har att göra med. Tucker & Dale vs. Evil kan faktiskt vara den bästa filmen inom denna genre som jag har skådat. Innerligt briljant lyckas den göra narr av det tämligen uttjatade konceptet med mord på ungdomar i mörka skogar.

tuck4

Slutbetyget blir i princip så högt som en film av denna typ kan få. Den är fantastiskt rolig och absolut en av 2000-talets hittills bästa komedier. Varmt rekommenderad.

betyg8

6 reaktioner på ”Tucker & Dale vs. Evil

  1. Nu fick jag lust att se om den. Kommer ihåg att den fick mig att skratta gott många gånger, och jag anser mig vara rätt så svårflörtad när det kommer till humor :P

  2. Efter att ha klämt ett antal skräckkomedier på kort tid står sig den här fortfarande riktigt bra, kanske bara slagen av Shaun of the Dead. Och det är ett riktigt bra betyg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s