The Lone Ranger

lone0

Titel: The Lone Ranger
År: 2013
Längd: 149 min
Genre: Action | Äventyr | Western
Regissörer: Gore Verbinski
Skådespelare: Johnny Depp, Armie Hammer, William Fichtner, Tom Wilkinson, Helena Bonham Carter

I relativt stor skala har fientliga omdömen regnat över The Lone Ranger som även gick dåligt på biograferna. Denna budgetberikade flopp från Disney kan lätt associeras på det viset med John Carter.

lone1

På 1930-talet i San Francisco vandrar en ung pojke in på en utställning om vilda västern. Där träffar han på en åldrad indian (Johnny Depp) som påstår att han är den mytomspunne Tonto. Indianen berättar för pojken om ett äventyr han upplevde tillsammans med John Leid (Armie Hammer), också en mytomspunnen figur. Tonto vill i berättelsen utkräva hämnd på dem som en gång i tiden mördade hans familj.

lone2

Jag ville så hjärtligt att The Lone Ranger skulle vara en superb film. Det lät absolut lockande med Depp, Bonham Carter och en skicklig regissör i västernmiljö, och jag fastnade för Depps utstyrsel. Såhär i efterhand kan jag beklagligtvis inte påstå att den är bättre än tidigare nämnda Disneyflopp. Den börjar bra och håller i sig igenom ungefär halva filmen för att sedan sjunka.

lone3

Finess, humor och överraskningar saknas märkbart här. Tänk vad Gore Verbinskis pirattrilogi hade varit utan dessa faktorer. Speltiden är för lång och de sista 20 minuterna kan säkert väcka suckar och gäspningar hos många, särskilt efter att karaktärerna så många gånger hotat varandra med pistoler utan att det får dödliga påföljder. The Lone Ranger klassar jag som halvduglig popcornunderhållning, men jag lär inte se den igen.

betyg5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s