Kick-Ass 2

kick0

Titel: Kick-Ass 2
År: 2013
Längd: 103 min
Genre: Action | Komedi
Regissör: Jeff Wadlow
Skådespelare: Aaron Taylor-Johnson, Chloë Grace Moretz, Christopher Mintz-Plasse, Jim Carrey

Matthew Vaughns Kick-Ass är en innehållsmässigt briljant och kommersiellt framgångsrik film. Annonseringen om en uppföljare kom inte direkt som en överraskning. Bytet till en mindre bra regissör bådade inte gott och jag ville då hålla mina förväntningar nere, vilket var helt rätt av mig.

kick1

Hit Girl (Chloë Grace Moretz) lever med sin nye målsman Marcus Williams (Morris Chestnut) som vill att hon slutar vara superhjälte och fokuserar på skolan. Kick-Ass (Aaron Taylor-Johnson) ser hellre att hon håller ihop med honom och fortsätter spöa skurkar. Föregående films unga skurk tar ny skepnad i form av The Motherfucker (Christopher Mintz-Plasse, värst vilka långa namn huvudskådisarna har) med mål att förgöra Kick-Ass.

kick2

Inte på långa vägar har Jeff Wadlow lyckats göra en lika bra film som ettan, trots att Vaughn stannat kvar som producent. Det mest intressanta är Hit-Girls skolgång och hur hon får tampas mot stereotypa mobbare, och ett visst underhållningsvärde finns i delar av actionscenerna, även då främst de med fokus på Hit-Girl.

kick3

Onödigt många nya karaktärer gör entré och skapar riktig oreda, det blir rörigt och ytligt. Bättre hade det varit om man endast tagit ett par stycken nya istället och gett dessa mer utrymme, Jim Carreys militärhjälte som ett exempel. Lika smidigt går det att kritisera de undermåliga specialeffekterna och stridsscenerna. Hit-Girl är ljuset i det tråkiga mörkret här även om inte hon heller kommer upp i sin tidigare nivå. Besvikelsen Kick-Ass 2 roade mig halvt men bör inte få mer än medelbetyg.

betyg5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s