Machete Kills

mach0

Titel: Machete Kills
År: 2013
Längd: 107 min
Genre: Action | Thriller
Regissör: Robert Rodriguez
Skådespelare: Danny Trejo, Mel Gibson, Amber Heard, Charlie Sheen, Michelle Rodriguez, Lady Gaga

Stjärnspäckade Machete från 2010 upplevde jag som en sprudlande underhållningsfest. Den lika stjärnfyllda uppföljaren Machete Kills levererar mer av samma art, den har dock bemötts mindre nådigt av kritiker och publik.

mach1

USA:s president Rathcock (Charlie Sheen) kontaktar Machete (Danny Trejo) för att ge honom uppdraget att eliminera en vårdslös psykopat vid namn Marco Mendez (Demián Bichir). Mendez har en kärnvapenmissil i sin ägo som han planerar att rikta mot Washington. Men med Machete efter sig blir det inte lätt för honom att sätta planen i verket. Machete bemöts av många olika fiender i sitt uppdrag och han upptäcker så småningom att den riktige storskurken inte är den han trodde.

mach2

Robert Rodriguez är en mycket lekfull regissör som inte alltid spelar enligt reglerna. Han får en del galna idéer som vemsomhelst omedelbart bara hade skrattat bort, men han gör film av dem istället och enligt mig blir resultaten bra, åtminstone i hans vuxenorienterade filmer. Charlie Sheen introduceras som Carlos Estevez, bara det är en kul grej.

mach3

Lady Gaga, Cuba Gooding och Antonio Banderas har man fått med till att spela mördare, Vanessa Hudgens dyker upp likaså och William Sadler känner nog många igen. Sofia Vergara spelar manshatande bordellmamma, det blir nästan för rörigt med alla dessa karaktärer som kommer och går. Mer fokus på huvudstoryn hade kanske varit gynnsamt.

mach4

Machete Kills kommer man nog att uppskatta om man även gillade ettan, det är väl den enklaste beskrivningen att ge. Jag fastnar lätt för stilen, de bisarra karaktärerna och de sköna actionscenerna. Det är lätt att njuta av filmen även om den absolut inte kommer gå till historien som något mästerverk

betyg6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s