We’re the Millers

mill0

Titel: We’re the Millers
År: 2013
Längd: 118 min (förlängd version)
Genre: Komedi
Regissör: Rawson Marshall Thurber
Skådespelare: Jason Sudeikis, Jennifer Aniston, Emma Roberts, Will Poulter, Ed Helms, Nick Offerman, Kathryn Hahn

We’re the Millers ser vid första anblicken inte ut att erbjuda något man inte sett förr, med en förutsägbar intrig och stereotypa karaktärer. Men det finns stora plustecken värda att nämna i en recension.

mill4

Knarklangaren David Clark (Jason Sudeikis) lever ett stillsamt singelliv. Hans chef Brad Gurdlinger (Ed Helms) vill att David smugglar hem cannabis från Mexiko. David inser strax att han måste ha en bättre förklädnad för att lyckas, han förklär sig till familjefar och tar med sin strippande granne Rose (Jennifer Aniston), den mesige nörden Kenny (Will Poulter) och den förrymda fattiglappen Casey (Emma Roberts). Det blir en känslosam och händelserik roadtrip för detta gäng.

mill1

Komiska moment framkallar ofta skratt och tajmas med bra fingertoppskänsla. Humorn räddar filmen ifrån medelmåttighet. Nick Offerman och Kathryn Hahn dyker upp i suveräna biroller som ett ganska säreget kärlekspar. Hahn är en av Hollywoods klart roligaste kvinnor, det har jag tyckt sedan jag såg henne i Step Borthers.

mill2

En välvald ensemble och allmänna roligheter gör We’re the Millers till en bra film. Den hade inte varit mycket att hurra för annars.

betyg6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s