American Dad

öööl

Seth MacFarlene som ligger bakom Family Guy har även haft huvudrollen i skapandet av American Dad. På ytan ser serierna väldigt lika ut, en animerad familj bestående av en pappa, mamma, dotter och son. Här finns dock ingen hund som heter Brian, hans motsvarigheter kan dock ses i form av en talande tysk fisk som heter Klaus och en utomjording vid namn Roger.

Vad som främst skiljer American Dad från Family Guy är att inklippta skämtscener inte alls återfinns lika mycket. Det är mer struktur på manuset. Men jag gillar inte hur varje avsnitt nästan spelar på att det föregående aldrig har hänt, och karaktärsutvecklingarna går verkligen fram och tillbaka.

Utomjordingen Roger står som den största skrattframkallaren, han gillar att klä ut sig och gör det ständigt så att folk inte ska genomskåda hans identitet, endast familjen vet vem han egentligen är. I familjen är mamma Francine hemmafru, vilket kan tyckas tråkigt då både Marge Simpson och Lois Griffin har hemmafruroller. Pappa Stan är CIA-agent, han jobbar för en lustig chef med röst av Patrick Stewart. Dottern Hailey är miljöaktivist och vänster i sina politiska åsikter i olikhet med hennes fars högeråsikter. Sonen Steve är en nörd med nördiga kompisar.

I sin helhet rankar jag American Dad ett litet snäpp under Family Guy. Båda serierna duger bra som lättsam underhållning för min del.

Här har jag skrivit mer om The Simpsons och Family Guy.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s