Captain America: The Winter Soldier

cap0

Titel: Captain America: The Winter Soldier
År: 2014
Längd: 136 min
Genre: Action | Äventyr | Sci-fi
Regissörer: Anthony Russo, Joe Russo
Skådespelare: Chris Evans, Scarlett Johansson, Robert Redford, Samuel L. Jackson, Anthony Mackie

Den första filmen med Chris Evans i rollen som en av Amerikas favoritkaptener var inte alls någon höjdare med sina otaliga klyschor och sin allmänt bristfälliga kvalitet. Eftersom The Winter Soldier mottagit positiva omdömen hoppades jag att den skulle vara bättre än föregångaren.

cap2

Handlingen tar plats efter händelserna i The Avengers. Nick Fury (Samuel L. Jackson) utsätts för mordförsök, endast någon mäktig och välbärgad människa kan ligga bakom. Han misstänker att ondskefulla personer har infiltrerat hans spionagebyrå. Lyckligtvis finns Captain America (Chris Evans) till hands, och fagra Black Widow (Scarlett Johansson), tillsammans tänker de ta reda på vem som försökt mörda Fury. Många fiender kommer de att framkalla på vägen.

cap1

Det är inte lätt att veta vad man ska skriva när man redan recenserat en drös med superhjältefilmer som Hollywood producerat på senare år. The Winter Soldier känns som en i mängden, varken särskilt dålig eller särskilt bra. Den lutar dock mer åt bra än dålig och överträffar absolut den odugliga ettan. Klyschorna finns där fortfarande, men nu är de inte fullt lika många eller lika påtagliga.

cap3

Scarlett Johansson får sin beskärda plats här som Black Widow, hennes roll gör könsfördelningen något jämnare och hindrar den ifrån att vara helt mansdominerad, hon utgör en frisk fläkt. Slutligen placerar jag The Winter Soldier ett litet snäpp över medelnivå. Captain America är en tråkig superhjälte men här lyckades filmmakarna göra honom roligare än väntat.

6666

Annonser

4 reaktioner på ”Captain America: The Winter Soldier

    • Jag har ingen planerad för tillfället. Har fortfarande en del strul med min dator så det kan dröja ett tag innan nästa recension dyker upp. Men ska kanske ta en titt på The Grand Budapest Hotel.

  1. ”Uppföljare toppar sällan sina orginal.” Vad fan är det för sktitsnack.
    Det finns ju hur många filmserier som helst där uppföljarna toppade originalet.
    Gudfadern, terminator, star wars, batman, sagan om ringen, James Bond och Harry Potter är bara några exempel på det och det här spandex äventyret också. Du borde göra en topp 10 lista med bästa uppföljare om du inte har gjort det redan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s