The Wolf of Wall Street

wolf0

Titel: The Wolf of Wall Street
År: 2013
Längd: 180 min
Genre: Drama
Regissör: Martin Scorsese
Skådespelare: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Rob Reiner, Jean Dujardin

Martin Scorsese tycks aldrig sluta leverera högklassiga filmer. Första milstolpen kom 1974 i form av Taxi Driver och sedan dess har det bara rullat på. Leonardo DiCaprio har han som favorit bland skådespelare numera, The Wolf of Wall Street blev ytterligare ett samarbete mellan de två.

wolf1

År 1987 förlorar börsmäklaren Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) sitt jobb på Wall Street. Senare startar han en mäklarfirma tillsammans med sin nyblivne vän Donnie Azoff (Jonah Hill). De gör succé och tjänar en stor förmögenhet på kort tid, deras liv består härmed av lyx, fester, sex och droger. Men även korruption och bedrägerier präglar deras firma. FBI snokar runt och vill talas vid. Belfors liv får sig några svängar och han måste kämpa för att ordna upp det.

wolf2

DiCaprio har med all rätt hyllats för sin suveräna rollprestation, men man får inte glömma bort Jonah Hill som hamnar lite i skymundan. Hill är också helt fantastisk och han visar att han kan mycket mer än att spela typiska komediroller. Med de där lustiga löständerna blir hans karaktär extra minnesvärd.

wolf3

The Wolf of Wall Street har mycket humor, fast den besitter även den där Scorsese-andan och stilen som för tankarna till Goodfellas och Casino. I min bok är detta inte en av regissörens absolut bästa, den hamnar dock bland de bättre och det säger inte lite med tanke på hans standard. Välskriven, välregisserad och välspelad. Det kan bara bli ett högt slutbetyg.

betyg8

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s