Derek

derek0

Ricky Gervais har skapat ett flertal komediserier som jag gillar, Derek är inget undantag. Serien består hittills av två säsonger, förhoppningsvis får vi se en tredje också.

derek3

Handlingen utspelas på ett äldreboende där en av vårdarna är Derek (Ricky Gervais) som troligtvis lider av autism och eventuellt någon utvecklingsstörning. Han har ett stort hjärta, han bryr sig mycket om både djur och sina medmänniskor. Hannah (Kerri Godliman) är en omtyckt chef på äldreboendet som Derek ser upp till. Vaktmästaren Dougie (Karl Pilkington) och den kringdrivande alkoholisten Kev (David Earl) är också Dereks vänner. Vi får följa deras vardag som genom en dokumentär, stilen påminner på det viset om The Office.

derek4

Privat verkar Gervais vara en djurälskare som är engagerad i djurrättsfrågor, den delen av honom har han implementerat i sin rollkaraktär. Derek är väldigt fäst vid djur och blir ledsen när de görs illa. Apropå ledsamhet är serien klart mer emotionell än tidigare serier av Gervais. Huvudsakligen tillhör den komedigenren, men känslobetoning med kärlek och sorg finns också där i många avsnitt.

derek1

Kombinationen av humor och värme är väldigt lyckad här. Derek rankar jag relativt högt bland bra komediserier och jag rekommenderar den starkt i allmänhet, särskilt till den som gillar Gervais.

2 reaktioner på ”Derek

  1. Jag gillar det mesta som Ricky Gervais gör, allt från hand standup till The Office, Extras och Life’s Too Short, men varje gång jag ser nåt klipp från Derek känner jag mig som ett frågetecken. Fattar inte grejen riktigt, men har å andra sidan inte gett det en riktig chans… Din text får mig dock intresserad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s