The Walking Dead

walk

The Walking Dead är en väldigt populär TV-serie som jag velat se länge. Nu har jag sett de tre första säsongerna, det blir således dessa som recensionen avhandlar.

walk1

Storyn kretsar kring en grupp amerikaner som försöker överleva en zombiedystopi. Gruppen leds av vicesheriff Rick Grames (Andrew Lincoln). Att hålla fast vid hopp finner de sällan en lätt uppgift, de får se nära och kära bli uppätna eller dödade på andra makabra vis. Inom gruppen bryts konflikter ut, kärleksromanser spirar och vänskapsband bildas. De har alla en gemensam fiende i de vandrande döda, en fiende som inte gärna ger upp.

walk2

Serien påminner om Lost som också handlar om en grupp människor som försöker klara sig i ogästvänliga omgivningar. Men The Walking Dead krånglar inte till det på något sätt och kommer inte med onödiga twister, tillbakablickar eller en massa flum, den är mer rakt på sak.

walk3

Spänningen upphör aldrig långa stunder, den är seriens största motor, och kanske drivs spänningen till och med för långt ibland. Det kan nästan bli frustrerande hur karaktärerna stöter på intensiva problem stup i kvarten, såpass att problemen ofta får dödlig utgång. Känslan av att ingen karaktär går säker har realiserats på gott och ont.

walk4

Min favoritkaraktär är Daryl, spelad av Norman Reedus som kanske annars gjort sig mest känd från The Boondock Saints, så jag håller alltid tummarna för att han ska klara sig. Jag ser fram emot att sätta tänderna i resterande säsonger, The Walking Dead har tjusat mig kraftigt. Alla som missat den och vill se en spännande serie bör ge den en chans.

2 reaktioner på ”The Walking Dead

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s