Get Hard

get0

Titel: Get Hard
År: 2015
Längd: 100 min
Genre: Komedi
Regissör: Etan Cohen
Skådespelare: Will Ferrell, Kevin Hart, Craig T. Nelson, Alison Brie, T.I., Edwina Findley Dickerson

Will Ferrell lyser ofta som en av Hollywoods bästa komedi-skådespelare. Vanligtvis gör han sina filmer roligare än vad de hade varit utan honom. Frågan är om han någonsin kommer vara roligare än i Step Brothers från 2008? Get Hard utgjorde ett gott försök åtminstone.

James (Will Ferrell) är en framgångsrik miljonär som verkar leva ett bekymmerslöst liv tillsammans med fästmön Alissa (Alison Brie). Plötsligt en dag arresteras han och anklagas för grovt bedrägeri. Bevisen pekar på att han är skyldig även om han själv säger sig vara övertygad om sin oskyldighet. James ser ut att vara på väg mot en långvarig fängelsevistelse i hårda San Quentin. Han vänder sig till Darnell (Kevin Hart) som mot betalning går med på att tuffa upp den väldigt mesige James och förbereda honom för ett svårt liv i fängelse.

Jag måste faktiskt gå emot strömmen här och säga att Get Hard är en lyckad komedi. Intrigmässigt är den kanske inte mer intelligent än de typiska filmerna som huvudrollsinnehavarna Ferrell och Hart medverkat i, men många av skämten har större intelligens än vad man kan tro. Annars är det egentligen svårt att sätta fingret på varför jag gillar denna film. Man kan nog säga många detaljer lyfter den och resulterar i en mycket duglig helhet.

Get Hard är en underskattad film om man jämför med Ferrells och Harts övriga produktioner på senare år. Dötrista Anchorman 2 har till exempel mottagits avsevärt bättre av kritiker. Jag tycker även att Daddy’s Home, Ride Along och Central Intelligence (alla med något högre IMDb-betyg) är sämre. Mitt eget slutbetyg blir dock inte överdrivet högt.

betyg6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s