American Horror Story – Säsong 1-2

Skräckserien American Horror Story innehåller för varje ny säsong en ny historia med nya karaktärer. Många av skådespelarna återkommer. Jag var först tveksam till detta koncept och gillade inte tanken på samma skådespelare i nya roller, men jag har nu vant mig efter att ha sett de tre första säsongerna samt lite av den fjärde, och jag tycker det fungerar bra. Recensioner av de resterande säsongerna kommer så småningom, här fokuserar jag på de två första.

am1

Första säsongen handlar om en familj som flyttar in ett hemsökt hus där många groteska mord har ägt rum. Denna säsong är den svagaste i serien hittills, jag blev inte särskilt förtjust i den alls och funderade på att inte se andra säsongen. Men jag är glad att jag gav den en chans ändå, för andra säsongen är mycket bättre. I denna första vandrar spöken omkring precis som levande människor, det känns mest bara lamt och karaktärerna är tråkiga.

am2

Den andra säsongen utspelar sig på ett mentalsjukhus under 1960-talet. Bland andra Jessica Lange kommer tillbaka för en av huvudrollerna, hon presterar makalöst bra och jag har börjat inse att hon är en av världens bästa skådespelerskor. Att hon medverkar i de fyra första säsongerna ger serien ett stort lyft. Även James Cromwell gör en utmärkt insats.

am3

Andra säsongens story kan tyckas vansinnig då den involverar seriemördare, zombievarelser, utomjordingar, demoner och annat i en underlig kombination. Men teamet har lyckats få till det riktigt hederligt. Säsongen är fantastisk överlag och jag rekommenderar att man kollar in den även om man blir missbelåten med den första.

En reaktion på ”American Horror Story – Säsong 1-2

  1. Har sett delar av de tre första säsongerna men känner att de blir lite för utdragna och har aldrig orkat ta mig till slutet. Tvåan var dock den jag gillade bäst – åtminstone det jag sett. Visst är Lange bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s