American Horror Story – Säsong 3-4

Tredje säsongen av American Horror Story handlar om ett gäng häxor på en internatskola tillägnad just häxor. Vid första anblick framstår den lite som en blandning av Harry Potter och Bewitched eller Sabrina, the Teenage Witch, men den blir mörkare och mer givande efter några avsnitt.

ame1

Taissa Farmiga, som medverkade i första säsongen, återvänder för en av huvudrollerna. Evan Peters verkar man ha gett en roll bara för sakens skull, hans karaktär är ointressant och känns inte nödvändig alls. Därtill syns några nya ansikten i form av bland andra Kathy Bates och Angela Bassett. Bra är de båda två, men kvalitetsstjärnan är fortfarande Jessica Lange.

ame2

Säsong 3 är sämre än andra säsongen, men bättre än första. Fjärde säsongen rankar jag lika högt som andra. Den fjärde är kanske mest skrämmande hittills, särskilt den seriemördande clownen är en karaktär som ger serien en extra skrämseldimension. Handlingen utspelar sig på en gammaldags freak-show under början av 1950-talet.

ame3

Karaktären Pepper, som medverkade i andra säsongen, gör comeback i denna freak-show. Hon lider av mikrocefali som ger ett deformerat huvud. Sminkningen var så övertygande att jag trodde att skådespelaren bakom henne hade den sjukdomen på riktigt, men det har hon alltså inte alls. Sminköserna gjorde ett sagolikt jobb med Naomi Grossman som sminkades till oigenkännlighet.

ame4

Sarah Paulson är briljant i rollen som siamesiska tvillingar och borde få ta emot många priser för den. Hon rentav överträffar Jessica Lange något, detta blir första säsongen då någon skådespelare gjort det enligt mitt tycke. Medverkande karaktären Edward Mordrake har existerat i verkligheten, honom borde det göras en film om. Väldigt bra säsong konstaterar jag slutligen.

2 reaktioner på ”American Horror Story – Säsong 3-4

  1. Inte för att det här har något med ämnet att göra men vad tycker du om Breaking Bad? Det vill säga om du har sett den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s