Grandma’s Boy

gran0

Titel: Grandma’s Boy
År: 2006
Längd: 94 min
Genre: Komedi
Regissör: Nicholaus Goossen
Skådespelare: Allen Covert, Linda Cardellini, Doris Roberts, Joel David Moore, Nick Swardson, Jonah Hill

På bio gick det inte alls bra för komedin Grandma’s Boy som dock har sålt starkt på DVD. Kritikerna tog fram sina motorsågar och använde dessa flitigt, men publiken har varit desto nådigare.

gran1

Alex (Allen Covert) är en 35-årig TV-spelstestare som blir utslängd av sin hyresvärd eftersom hans rumskamrat slösat bort deras hyrespengar åtskilliga gånger. Han har strax inget annat val än att flytta in hos sin gamla farmor Lily (Doris Roberts) och hennes två rumskamrater. Vi får följa hur det går för honom i hans nya hem och på hans jobb med ytterst nördiga arbetskamrater och en ny överordnad vid namn Samantha (Linda Cardellini).

gran2

Handlingen är tunn och konflikterna få, kritiker har varit uppmärksamma på det. Men i Grandma’s Boy finns klara fördelar bestående av lyckad komik. Filmen är riktigt rolig och mer än så behövs egentligen inte för jag ska ge tummen upp. Trevligt dessutom att Linda Cardellini medverkar, henne har jag inte sett i många verk utöver kultklassiska serien Freaks and Geeks.

gran3

Grandma’s Boy är vuxen och vågad så låt inte barn se den. Dess styrka ligger helt i humorn och den blir en smärre skrattfest för många tittare, så trots sin enkelhet vill jag ge den ett relativt gott slutbetyg. Jag har funderat på en sjua men kommer fram till att en stark sexa får duga.

betyg6

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s