Filth

fil0

Titel: Filth
År: 2013
Längd: 97 min
Genre: Drama | Komedi
Regissör: Jon S. Baird
Skådespelare: James McAvoy, Jamie Bell, Eddie Marsan, Imogen Poots, Jim Broadbent

Irvine Welsh som skrivit romanförlagan till Trainspotting ligger även bakom förlagan till Filth. Med droger och hallucinationer som tema har filmerna en hel del gemensamt.

fil1

Bruce Robertson (James McAvoy) är en korrupt och manipulativ polisman som kan väntas en eventuell befordran. För att försäkra sig om att just han blir befordrad och ingen annan försöker han skapa konflikter mellan sina kollegor. Men han snurrar in sig i sina egna nät av falskheter och bedrägerier, och drogerna han intar får en negativ effekt på hans psyke och välmående. Bruce måste lösa sin egen konflikt mellan verklighet och hallucination.

fil2

James McAvoy spelar en motbjudande karaktär i denna film som också kan beskrivas med samma ord. Den här sortens galna filmer som innehåller mycket spyor, droger, onani och strypsex har sällan tilltalat mig. Filth är inget undantag, jag ser inte tjusningen i den. McAvoy står dock för bra skådespeleri ska erkännas.

fil3

Den som älskar Trainspotting bör rimligtvis gilla Filth också, men jag tillhör inte den skaran. Jag ser hellre videobandet från Scary Movie 3 igen, det är roligare och jag sparar mycket tid på så vis. Svag fyra blir betyget, tyvärr.

betyg4

En reaktion på ”Filth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s