Jurassic World

jurassi+

Titel: Jurassic World
År: 2015
Längd: 124 min
Genre: Action | Äventyr | Sci-Fi | Thriller
Regissör: Colin Trevorrow
Skådespelare: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Irrfan Khan, Vincent D’Onofrio, Omar Sy

Som exekutiv producent återvänder Steven Spielberg till sin dinosaurievärld för fjärde gången. Nu innehåller den farligare och större dinosaurier än någonsin tidigare och bäddar naturligtvis för ännu en människoslakt.

jurass4

Ett par decennier efter den gamla turistparken med levande dinosaurier grundades har man öppnat den igen under namnet Jurassic World. Med den modernaste tekniken genmanipulerar parkens ägare fram en ny sorts dinosaurie. Denna dinosaurie visar sig dock vara mer intelligent än andra, den är även större och mer aggressiv än en T-Rex. Den lyckas ta sig ut ur sin inhägnad och snart är alla närvarande människor i fara. Dinosaurieexperten Owen (Chris Pratt) och parkens skötselansvariga, Claire (Bryce Dallas Howard) ger sig iväg för att stoppa den blodtörstiga besten.

jurass2

Både The Lost World och Jurassic Park 3 är halvdåliga respektive halvusla filmer tycker jag. Till min och många andras lättnad klår denna fjärde film båda två. Det finns dock mycket man kan kritisera, som att den framstår mer som en remake av första filmen snarare än som en uppföljare. Karaktärerna återvänder i princip med nya skepnader. Två barn i fara och en Indiana Jones som leder antagonisterna, till exempel.

jurass1

Trots sina klyschor och stereotypa karaktärer bjuder Jurassic World på storartad underhållning. Kampen mot den genmanipulerade dinosaurien får ett rent magnifikt slut. Tycker man som jag att tvåan och trean inte var något att ha så kan denna vara värd en titt ändå, för den är utan tvivel bättre.

betyg7

4 reaktioner på ”Jurassic World

  1. Vad gäller denna films fullständigt sinnessjuka ekonomiska (och totalt oväntade) framgång så kan jag säga att Kina har mycket med saken att göra.
    Det har varit först de senaste 5 åren som det verkligen har blivit vanligt för breda massan där att se filmer på bio, så de fullständigt flockar till biograferna och blir totalt blown away av filmer som Avengers 2, JW och Transformers 4 (att den utspelade sig i Kina var ingen slump) För dem så liknar de filmerna inte något de någonsin har sett innan så de bryr sig inte det minsta om hur kvalitén i filmerna är.

  2. Tja, Pratt har ju i alla fall karisma vilket är något som ju inte kunde sägas om Aaron Taylor Johnsson i Godzilla från förra året. Även om han givetvis är väldigt Indina Jones liknande så lyckas han ju ändå spela en karaktär som inte är en exakt kopia av Starlord från GOTG.
    Sen måste jag säga att jag blev väldigt positivt överraskad av hur pass bra relationen mellan honom och Raptorerna fungerade. Jag trodde att det skulle bli skittöntigt baserade på alla trailers, men så var inte fallet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s