Terminator Genisys

term0

Titel: Terminator Genisys
År: 2015
Längd: 126 min
Genre: Action | Sci-Fi | Thriller
Regissör: Alan Taylor
Skådespelare: Emilia Clarke, Arnold Schwarzenegger, Jason Clarke, Jai Courtney, J.K. Simmons

Terminator Salvation är en helt okej film som klart överskrider dåliga Rise of the Machines. Mina förväntningar på Genisys var dock låga med tanke på regissörens usla Thor: The Dark World, samt att filmens trailers inte heller bådade gott alls. Jag gjorde rätt som höll nere förväntningarna.

term1

Handlingen går nästan inte att beskriva på ett förståeligt sätt. Den utspelar sig parallellt med andra och framförallt första filmen, med många knasiga tidshopp och konstigheter. Kyle Reese (Jai Courtney) skickas tillbaka i tiden för att skydda Sarah Connor (Emilia Clarke), som dock redan har en beskyddare i form av T-800 (Arnold Schwarzenegger). De får kämpa emot T-1000 (Byung-hu Lee) och även några värre skurkar än så.

term2

Genisys är inte så himla genomusel egentligen, den är bara väldigt ointressant och meningslös. Jag brukar sällan knappa på min iphone medan jag ser på film, detta fick dock bli ett undantag eftersom jag knappt orkade bry mig om vad som hände på TV-skärmen. Förvisso gillar jag snyggingen Emilia Clarke och actionkungen Arnold, deras medverkan gör att filmen bara är väldigt ointressant istället för extremt jätteointressant.

term3

Ett par komiska moment med Arnold förtjänar plustecken. I övrigt får Genisys mest bara minus. Den kan lätt kallas en av årets mest onödiga filmer och jag finner ingen anledning till att rekommendera den.

betyg3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s