Filmer om marknadsföring

Internet är kanske bästa stället att använda för marknadsföring numera, med sociala medier och bloggar som kan användas flitigt för att marknadsföra en själv som person, eller någon produkt eller idé man har. Här ger jag tre tips på tre bra filmer som har med marknadsföring att göra.

Wag the Dog (1997)
wagthed
Två fantastiska skådespelare har huvudrollerna i denna film som handlar om en presidentskandal. En framstående PR-regissör (De Niro) anlitas för att med marknadsföring avleda folks uppmärksamhet från skandalen. Han kontaktar Hollywoodproducenten Stanley Motss (Hoffman) för att tillsammans konstruera ett avledningskrig mot Albanien.

Thank You for Smoking (2005)
thank
En satirisk film om Nick Naylor (Aaron Eckhart), talesman för ett tobaksföretag som försöker vara en förebild för sin unga son. När Naylor kidnappas och får sin kropp täckt med nikotinplåster gör han en helomvändning och bli en entusiastisk tobaksmotståndare. Media hyllar honom, men FBI tror att kidnappningen var ett PR-trick.

The Campaign (2012)
willferr
Rolig komedi om en kongressman som utmanas av en son till en republikansk politiker om vem som vinner folkets förtroende. En film om hur man helst inte bör marknadsföra sig, eftersom karaktärerna tenderar att klanta till det för sig själva ordentligt.

3 reaktioner på ”Filmer om marknadsföring

  1. Har inte sett ”Thank for smoking”. Tack för tipset, den står nu högt upp på min långa ”måste se”-lista. :D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s