Krampus

krampus

Titel: Krampus
År: 2015
Längd: 98 min
Genre: Skräck | Komedi | Fantasy
Regissör: Michael Dougherty
Skådespelare: Emjay Anthony, Adam Scott, Toni Collette, Allison Tolman, David Koechner, Conchata Ferrell

Jag hade aldrig några större planer på att se Krampus, men så fick jag reda på att den regisserades av Michael Dougherty som ligger bakom småroliga skräckkomedin Trick r’ Treat, och tänkte att den kan vara värd en titt.

krampus1

Storyn handlar ung pojke som har en otrevlig jul och river sönder sin önskelista som han tänkt skicka till jultomten. Han förlorar julandan och frammanar då en demonisk gestalt kallad Krampus. Gestalten och dennes underlydande kumpaner kommer att göra julen till en mardröm på liv och död för pojken och hans familj.

krampus2

Detta är faktiskt inte första gången jag ser en skräckfantasy om julen. Finska Rare Exports om en farlig jultomte håller samma nivå kvalitetsmässigt. Jag vet inte om jag är så förtjust i själva legenden om Krampus dock, åtminstone inte såsom den framställs i filmen. ”Fira jul och var glad – eller se din familj dö i plågor innan du står på tur!”, ungefär så verkar den lyda.

krampus3

Kombinationen av komedi, jul och skräck fungerar helt okej. Det bjuds på många galenskaper och även om filmen inte är särskilt rolig innehåller den en hygglig portion underhållning.

betyg6

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s