Grimsby

gr0

Titel: Grimsby
År: 2016
Längd: 83 min
Genre: Action | Komedi
Regissör: Louis Leterrier
Skådespelare: Sacha Baron Cohen, Mark Strong, Penélope Cruz, Rebel Wilson, Ian McShane

Seden Borat intog biograferna 2006 och gjorde sig en titel som en av världens roligaste komedier har Sacha Baron Cohen aldrig producerat något hälften så bra. Grimsby bemöttes med sågningar av kritiker och har i skrivande stund endast 6,4 i snittbetyg på IMDb med ganska få röster. Jag blev dock positivt överraskad av filmen.

gr1

Två engelska bröder separerades när de var barn. Nu när de är nära medelåldern har de aldrig sett varandra eller haft någon kontakt alls sedan dess. Men så plötsligt möts de igen av en slump. Nobby (Sacha Baron Cohen) älskar öl och fotboll, och hans intelligens är tveklöst av ett lägre slag. Sebastian (Mark Strong) är en lönnmördare för MI6. Nobby gör att Seb får skulden för ett mordförsök på oskyldiga, och de tvingas därefter samarbeta för att rentvå Sebs namn och för att rädda världen ifrån ett stort terroristhot.

gr2

På många sätt är Grimsby lika tramsig som The Dictator, men den är samtidigt mer välgjord och framförallt roligare. Ett par särskilda scener fick mig att skratta så att magen värkte, och det finns inte många filmer som lyckas få mig till sådana skrattnivåer. Dessa scener är helgalna, en aning motbjudande och riktigt vågade. De för tankarna till den klädfria brottningsscenen i Borat.

gr3

Substans bör man leta efter på annat håll. Grimsby är skämt efter skämt efter skämt, och den som inte tål se äckligheter eller könshumor kommer filmen inte att falla i smaken. Eftersom jag skrattade så mycket måste jag ge filmen ett relativt högt slutbetyg.

betyg7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s