Den unge Zlatan

zlat0

Titel: Den unge Zlatan
År: 2015
Längd: 96 min
Genre: Dokumentär
Regissörer: Fredrik Gertten, Magnus Gertten,

Som fotbollsälskare och stor beundrare av Zlatan Ibrahimovic har jag följt i stort sett hela hans karriär och sett många av hans matcher. För oss fans har Den unge Zlatan en del intressanta dokumentationer att bjuda på.

zlat2

Denna dokumentär fokuserar på Zlatans unga år och tidiga karriär. Det gick bra för honom i Malmö FF där han uppvisade stor talang, såpass att han senare köptes av holländska klubben AFC Ajax som inte är främmande inför att spela på stora arenor. Till en början gjorde han få mål och presterade inte alls bra. Pressen var stor med tanke hur otroligt mycket pengar klubben spenderat på att få dit honom. Tids nog började målen komma, och Zlatan gjorde i en viss match vad som kanske är klubbens snyggaste mål någonsin.

zlat1

Att Zlatan hade talang var nog de flesta överens om när han spelade för Malmö FF. Men att han skulle bli en av världens absolut bästa spelare hade inte många räknat med. Kanske kan han även beskrivas som Sveriges största idrottsstjärna någonsin, med bland annat överlägset flest mål genom tiderna i svenska fotbollslandslaget. Utöver sin bolltalang besitter han en alldeles egen stark personlighet, som älskas av vissa och avskys av somliga, och med den har han ännu tydligare satt sitt namn på fotbollskartan. Dokumentären påvisar också detta, och vi får se en klart mindre vis och mindre professionell Zlatan än den storspelare han är idag.

zlatan3

Inte på något sätt är Den unge Zlatan en fantastisk film. Den är kort och gott en helt okej dokumentär som tyvärr blir lidande av malplacerad skräpmusik. Extra sevärd för Zlatans fans såklart, med nostalgi för den som vill ha.

betyg6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s