The Nice Guys

niceg

Titel: The Nice Guys
År: 2016
Längd: 116 min
Genre: Komedi | Action | Thriller
Regissör: Shane Black
Skådespelare: Russell Crowe, Ryan Gosling, Angourie Rice, Matt Bomer, Kieth David, Kim Basinger

Varken Ryan Gosling eller Russel Crowe förknippas vanligtvis med komedigenren. Här förenas de dock i en fartfylld actionkomedi med buddy-cop-tema. Filmen var till en början planerad som en TV-serie, men man tänkte så småningom i andra banor och det gjorde man nog rätt i.

nice1

Jackson Healey (Crowe) och Holland March (Gosling) är två privatdetektiver som trots sina påtagliga olikheter bestämmer sig för att samarbeta. De behöver utreda det märkliga självmordet av en porrstjärna i 1970-talets Los Angeles. Spåren leder till en kvinna vid namn Amelia, som tycks vara på flykt ifrån många människor. Hollands minderåriga dotter hamnar också i trubbel när hon försöker hjälpa till.

nice2

The Nice Guys har sina klara styrkor och svagheter, med majoriteten styrkor. I storyn finns tyvärr ingen riktig tyngd, och inte heller finns det karaktärsdjup som hade behövts. Desto bättre är dialogen som förvisso på ett par ställen kan kännas onaturlig och krystad i försök att framkalla skratt, men som för det mesta är rolig, rapp och välskriven. Samspelet mellan Crowe och Gosling sitter som smäck och lyfter filmen en extra nivå.

nice3

Kritiker har gett positiva omdömen till The Nice Guys. Det är lätt att förstå varför då det sällan produceras bra filmer tillhörande buddy-cop-genren numera. Filmen blir således en frisk fläkt och kanske en av de bästa komedierna från 2016. Jag rekommenderar den.

betyg7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s