The Conjuring 2

conj0

Titel: The Conjuring 2
År: 2016
Längd: 134 min
Genre: Thriller | Skräck
Regissör:
James Wan
Skådespelare: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Madison Wolfe, Francis O’Connor, Simon McBurney

Att The Conjuring 2 marknadsförs med orden ”true story” får man ta med en stor nypa salt. Inte bara var det så att de riktiga incidenterna av allt att döma troligtvis var ett resultat av väldigt påhittiga unga tjejer som sökte uppmärksamhet, utan de paranormala utredarna som porträtteras i huvudrollerna hade ingen stor inblandning i fallet.

conj3

Handlingen lyder som så att Ed och Lorraine Warren (Patrick Wilson och Vera Farmiga) bes att fara till England för att undersöka ett till synes parnormalt fall. En ensamstående mamma med flera barn sägs hemsökas av något som kastar omkring möbler och terroriserar barnen. Händelserna får stor uppmärksamhet, och utöver paret Warren kallas media och andra grupper till huset för att hämta info. De paranormala incidenterna utvecklas till något större än vad någon kunnat ana.

conj1

Föregångaren som också regisserades av James Wan var en effektiv och välgjord skräckfilm. Tyvärr saknar denna uppföljare stinget som den hade. Det blir ett antal för många smällande dörrar och jump-scares som kanske duger halva filmen igenom men som sedermera slutar fungera. Det behövs mer för att nå upp i nivå, och substansen blir för liten.

the conj2

Inledningen av filmen tar upp det berömda fallet om ett speciellt hus i Amytville, och jag hade ärligt talat önskat att filmen fortsatt där. Storyn om Amytville känns betydligt tyngre än den om Enfield. Utan att låta för negativ måste jag dock erkänna att The Conjuring 2 trots allt är en relativt bra skräckfilm som absolut klår de flesta av sina konkurrenter i genren från året.

betyg6

2 reaktioner på ”The Conjuring 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s