Skrämmande figurer från film och TV

Kort listinlägg med 5 skrämmande varelser/karaktärer/figurer från film och TV. Om några finns som varit nära att ge mig mardrömmar bör det vara dessa.

5. Clownen från American Horror Story
ameri
Den fjärde säsongen av skräckserien American Horror Story innehåller en mordisk clown med ett barnliknande beteende. Masken som han har för munnen gör honom faktiskt behagligare att se på, för utan den skräms han ännu mer.

4. Leatherface från The Texas Chain Saw Massacre
leats
Skapad genom inspiration från Ed Geins (en av tidernas sjukaste seriemördare) har Leatherface skrämt upp bra många människor genom åren i skräckklassikern från 1974. Hans lika vrickade familjemedlemmar är inga man vill vara bjuden på middag till heller.

3. Zombiemonstret från [Rec]
rec
I slutscenen av spanska skräckfilmen [Rec] skymtas en ryslig figur som karaktären på bilden ovan hamnar i lite trubbel med. Bra skräckfilm vill jag minnas, slutscenen lämnade små kalla kårar hos mig.

2. Xenomorph XX121 från Alien
alien
Mer skrämmande än hur dessa monster ser ut är hur de förökar sig och sakta tar kål på sina offer. Även de små nyfödda bebisversionerna är ytterst dödliga. Främst är det såklart i mästerverken Alien och dess uppföljare Aliens som monstren görs rättvisa. Trean och fyran kan man glömma.

1. Mårran från Mumindalen
marr
Kanske den enda figuren på listan som jag inte hade kunnat möta i verkligheten utan att bokstavligen bli ihjälskrämd. Mårran är en stor och mörk spökliknande varelse med uttryckslöst ansikte som helst morrar istället för att prata. Hon fryser dessutom marken hon går på och för med sig kyla i luften. Lustigt värre att hon förekommer i en barnserie.

Annonser

2 reaktioner på ”Skrämmande figurer från film och TV

  1. Den jag blivit mest rädd för av dom listade måste vara zombien i Rec. Det är få gånger jag blir rädd i filmer nuförtiden, men den jäveln var creepy as fuck.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s