Ghostbusters

ghost0

Titel: Ghostbusters
År: 2016
Längd: 116 min
Genre: Komedi | Fantasy | Action | Sci-Fi
Regissörer: Paul Feig
Skådespelare: Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Kate McKinnon, Leslie Jones, Chris Hemsworth

Remaken av kultklassikern med samma titel från 1984 fick mycket hat redan långt innan filmen nådde biograferna. Mestadels verkar det beror på att huvudrollerna innehas av kvinnor, vilket har upprört många lättkränka mansgrisar. Själv ville jag helst inte haka på hat-strömmen, men tyvärr måste jag säga att filmens kvalité är låg. Samtidigt kan man undra om de professionella filmkritikerna vill ta politisk ställning eller vara ”PK” i sina omdömen istället för att vara uppriktiga. Ghostbusters har nämligen en ganska hög procent på Rottentomatoes.

ghos

Erin Gilbert (Kristen Wiig) slutade tro på spöken för längesedan. När hon hamnar i kontakt med en av sina ungdomsvänner som sysslar just med att jaga spöken, förändras så småningom Erins synsätt och hon börjar tro ordentligt på spöken igen. Tillsammans samlar de ihop ett litet team av kvinnor som både vill fånga spöken och dokumentera paranormala fenomens existens. Deras liv kommer att äventyras när någon vill använda spöken för att förgöra världen.

ghos3

Det tidigare nämnda originalet är en typisk 80-tals film som fungerade klockrent just på den tiden. Idag känns konceptet förlegat, liksom remakens visuella effekter som också ser ut att vara från 80- eller 90-talet. Kanske är det avsiktligt, men likväl ogynnsamt. Paul Feig är annars en bra regissör som på senare år regisserat roliga komedier som Bridesmaids och Spy, båda med Melissa McCarthy i ett par av rollerna. Här missar han dock målet rejält. Filmen börjar helt okej, men sedermera går den allt längre utför och blir till sist ett magplask.

ghos2

Två eller tre småroliga repliker är inte tillräckliga för att rädda Ghostbusters ifrån ett lågt betyg. Den består av alldeles för många dumheter, logiska luckor, samt en och annan övertydlig produktplacering. Den kritik som består av rena kvinnohatet är inget filmen förtjänar, men inte heller förtjänar den några hyllningar anser jag.

betyg3

 

2 reaktioner på ”Ghostbusters

  1. Jobbiga är ju att jag någon dag kommer tvinga mig själv till att se filmen, trots att jag vet vad som väntar. Nyfikenheten är svår att slå ibland. Alltid gillat Melissa McCarthy men hade önskat att hon höll sig borta från denna remake.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s