Suicide Squad

suic1

Titel: Suicide Squad
År: 2016
Längd: 123 min
Genre: Action | Fantasy | Sci-Fi
Regissör: David Ayer
Skådespelare: Will Smith, Margot Robbie, Joel Kinnaman, Viola Davis, Jared Leto

En av 2016 års stora succéer på bio har varit Suicide Squad, en superhjältefilm, eller kanske snarare superskurkfilm, från DC’s universum. Men rentav sämre recensioner fick den av kritiker än vad Batman v. Superman fick och floppar således på det sättet då ingen av filmerna gått bra hos kritiker.

willsmi

En hemlig regeringsbyrå i ledning av Amanda Waller (Viola Davis) samlar ihop några av Gotham Citys värsta skurkar för att få stopp på ett ännu större hot. Många av dessa har speciella förmågor som gör dem användbara, om man lyckas kontrollera skurkarna det vill säga. Waller hittar sätt att få dem att lyda och deras huvudsakliga uppdrag visar sig vara att få stopp på en uråldrig häxa som hotar förgöra världen.

suic2

Handlingen består av otroligt många logiska luckor, om man inte ska säga att filmen är som en enda stor lucka i sig självt. Bara en sådan sak som att de personerna regeringen skickar till att rädda världen bland andra utgörs av en helgalen mördande kvinna som kan gymnastik, en annan brottsling som är bra på att kasta bumeranger och någon vi inte får känna särskilt mycket men som tydligen är bra på att klättra. Det känns minst sagt urfånigt och visst kan bättre planer och metoder kommas på. Men film ska väl framförallt underhålla och det lyckas Suicide Squad göra bättre än att utmana vår intelligens om man säger så.

suic3

Med ett krassligt manus och stel dialog, ett foto som är för mörkt och en regi som lämnar kvalitet att önska finns egentligen inte mycket som går att hylla. Filmen har dock en stor central ljusglimt i form av Margot Robbie som Harley Quinn. Hon ger den faktiskt ett visst underhållningsvärde med sin charm och karisma, såpass att slutbetyget blir godkänt för min del. Jared Leto som Marilyn Mans… jag menar The Joker rycker jag mest på axlarna åt. Lättglömd prestation där, men Robbie räddar filmen knappt. Se hellre animerade Batman: Assault on Arkham som handlar om samma skurkgäng.

betyg5

2 reaktioner på ”Suicide Squad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s