Fantastic Beasts and Where to Find Them

Titel: Fantastic Beasts and Where to Find Them
År: 2016
Längd: 133 min
Genre: Äventyr | Fantasy
Regissör: David Yates
Skådespelare: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Ezra Miller, Colin Farrell

J.K. Rowling debuterar som manusförfattare för vita duken med Fantastic Beasts and Where to Find Them. Baserad på hennes roman med samma namn som också utspelar sig i Harry Potters värld av magi och monster. Filmen har gått bra hos kritiker och publik.

På 1920-talet anländer trollkarlen och magi-zoologen Newt Scamander (Eddie Redmayne) till New York och hamnar snabbt i trubbel när hans resväska fylld med magiska djur blir oavsiktligt tagen av mugglaren Jacob (Dan Fogler). Sedermera blir Newt arresterad av Tina (Katherine Waterston) som jobbar för trollkarlsministeriet, och de tre personerna hamnar i ett farofyllt äventyr som hotar krossa barriären mellan magikernas och mugglarnas värld.

Fantastic Beasts vann en Oscar för kostymdesign nominerades till en för scenografi. På dessa plan ser filmen riktigt bra ut rent visuellt, men den faller när det gäller det CGI:n. Den som James Camerons Avatar  innehåller är betydligt skarpare trots att den kom 7 år tidigare. De visuella effekterna är inte direkt dåliga men för en storfilm som denna får de inte högt betyg.

Trots även en tunn story lyckas filmen utgöra ett nöjsamt tidsfördriv för mig. Charmiga karaktärer väger upp en del brister och David Yates verkar vara en pålitlig regissör för dessa filmer. Hela 4 uppföljare är planerade, vilket låter rätt galet egentligen. Jag ser fram emot nästa även om jag inte kommer skynda på till biografen för att se den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s