Morran & Tobias – som en skänk från ovan

Titel: Morran & Tobias – som en skänk från ovan
År: 2016
Längd: 99 min
Genre: Komedi
Regissör: Mats Lindberg
Skådespelare: Johan Rheborg, Robert Gustafsson, Robert Aschberg, Micke Andersson

Johan Rheborgs och Robert Gustafsson porträttering av en galen mor och son på glesbygden kom först i format av enstaka sketcher, sedan i en populär TV-serie och nu även i en film som gjort ekonomisk succé men sågats av kritiker. Personligen har jag för det mesta roats riktigt gott åt figurerna och deras små upptåg.

Handlingen i filmen börjar med att Morran & Tobias tvingas flytta då de bränt ner sitt hus. De tilldelas ett hus av kommunen som mest påminner om ett åldrigt ruckel, men Morran verkar åtminstone ha en gladlynt inställning. Morran har tankar på att skaffa en man och får hjälp av Tobias med att lägga ut sin profil på dejtingsajter. Tobias har sikte på att få reda på varför en nedgrävd väska och dess innehåll han hittat intill huset verkar så bekant.

Problemen med Som en skänk från ovan är att produktionskvalitén inte direkt är högre än seriens, något som hade varit på sin plats i filmformatet. Morran & Tobias gör sig även likt karaktärer som Mr. Bean mer lämpliga i sketcher och kortare avsnitt än i långfilmer. Ett för tunt innehåll smetas ut över en för stor yta. Men jag vill inte ställa mig på de mest negativa kritikernas sida och påstå att filmen är dålig.

Trots allt utgör Som en skänk ett fullt dugligt tidsfördriv med flera skrattframkallande scener och många roliga repliker. Den som gillar serien bör egentligen inte bli alltför besviken. Jag tyckte att jag fick vad jag förväntade mig, varken mer eller mindre. Görs en uppföljare kommer jag säkert att se den också vid någon tidpunkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s