The Jungle Book

Titel: The Jungle Book
År: 2016
Längd: 106 min
Genre: Äventyr | Drama | Fantasy
Regissör: Jon Favreau
Skådespelare: Neel Sethi, Bill Murray, Ben Kingsley, Idris Elba, Lupita Nyong’o, Scarlett Johansson, Giancarlo Esposito, Christopher Walken

Kanske är animerade Disneyklassiker på väg att bli nästa ”superhjältefilmer”? En hel drös ska nämligen filmatiseras i live-action framöver. Hittills har vi sett bland andra Maleficent (2014), Cinderella (2015) och Beauty and the Beast (2017). Inte nog med att vi heller får denna version av Rudyard Kiplings berättelser om Mowgli, vi får ytterligare en år 2018 med Christian Bale och Benedict Cumberbatch på rollistan.

Människobarnet Mowgli (Neel Sethi) har uppfostrats i en indisk djungel av vargar, med Raksha (Lupita Nyong’o) som modersgestalt. De flesta av djungelns innevånare accepterar Mowglis närvaro och söker inte dispyt med honom. Undantaget är den rent ondskefulla tigern vid namn Shere Khan (Idris Elba) som vill döda Mowgli då han hatar människor. När vargarna inser att det inte längre är säkert för människovalpen att stanna hos dem får han följa med pantern Bagheera (Ben Kingsley) till närmsta människobostad. Men Shere Khan är dem snart hack i häl och Mowgli måste kämpa för sitt liv.

En film som denna är i stort behov av att ha hög kvalitet på sina visuella effekter och det bör konstateras att den sannerligen har det med råge. Det kan lätt tros att man ibland ser på en vanlig naturdokumentär från BBC Earth och att man dessförinnan ätit konstiga svampar. The Jungle Book var väl värd sin Oscar för bästa visuella effekter och står sig säkerligen som en viss milstolpe i filmindustrin.

Skådespelarna passar väldigt bra i sina roller, frånsett Christopher Walken som jag personligen anser utgöra ett störningsmoment. Han spelar King Louie och låter sådär som han alltid gör till rösten och man kan på långt håll även se att ögonen är hans. Det måste förövrigt vara svart att agera mot icke-existerande individer i totala låtsasmiljöer med plastbakgrund som huvudrollsinnehavaren Neel Sethi får göra, men han fixar det faktiskt helt galant.

The Jungle Book är en snygg och underhållande äventyrsfilm som inte direkt imponerar jättemycket utöver det visuella. Det ska bli intressant att se vilken som hamnar på topp av denna och den kommande filmen regisserad av motion-capture-mästaren Andy Serkis.

2 reaktioner på ”The Jungle Book

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s