Wonder Woman

Titel: Wonder Woman
År: 2017
Längd: 141 min
Genre: Action | Äventyr | Krig | Sci-Fi | Fantasy
Regissör: Patty Jenkins
Skådespelare: Gal Gadot, Chris Pine, Connie Nielsen, Robin Wright, David Thewlis, Danny Huston, James Cosmo

Länge hade jag farhågor om att Wonder Woman skulle bli en medelmåttig eller rent dålig film. Superhjälterullar med kvinnor i huvudrollen har varit det tidigare nämligen; Elektra från 2005 och ännu mer urusla Catwoman från 2004 som främsta exempel. Men liksom så många andra är jag lättad över att denna film blev bra.

Diana (Gal Gadot) växer upp på en ö som enbart bebos av amasoner. På 1940-talet är Diana en vuxen kvinna vars öde sägs vara att döda den ondskefulla guden Ares. Amerikanske spionen Steve Trevor (Chris Pine) kraschar med flygplan ner i havet nära amasonernas ö. Han räddas av Diana. Steve berättar för amasonerna om det pågående kriget, och Diana tror att Ares är ansvarig för det. Hon följer med Steve med båt mot andra världskrigets bataljer i ett försök att hitta Ares och stoppa kriget.

Man of Steel var bra, Dawn of Justice inte mycket mer än okej och Suicide Squad halv-okej om man ska vara generös. Wonder Woman har utgjort ett upplyft utifrån DC:s senaste superhjältefilmer om Läderlappen och Clark Kent. Den klår förstnämnda filmen med viss marginal. Gal Gadot visade sig vara förträfflig som världens största superhjältinna. Hon och hennes karaktär kommer säkert vara största tilldragningen med Zack Snyders Justice League. Förhoppningsvis lyckas Snyder hålla jämna steg med Patty Jenkins i sitt regijobb.

Vad Wonder Woman främst lider av är en förutsägbarhet. Jag hade listat ut att en särskild karaktär var hemlig skurk redan första sekunden denne dök upp i bildrutan. Det blev ett trist antiklimax för mig när hen avslöjade sig. Upplevelsen var annars underhållande i stort sett rakt igenom. Speltiden är dessutom alldeles lagom med sina 141 minuter.

Jag ser fram emot en uppföljare till Wonder Woman just nu mer än någon annan superhjältefilm. Gal Gadot äger förstås rollen och får gärna göra det i många år framöver för min del.  Det blir en relativt stark sjua i slutbetyg.

Wonder Woman som karaktär har nu fått en plats på min gamla lista över de bästa superhjältarna på film.

2 reaktioner på ”Wonder Woman

  1. Tror att filmens största styrka var att Snyder inte var regissör hans debut Dawn of the dead var bra sedan har det inte varit mycket att hänga i julgranen. Tyvärr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s