Alien: Covenant

Titel: Alien: Covenant
År: 2017
Längd: 122 min
Genre: Skräck | Sci-Fi | Thriller
Regissör: Ridley Scott
Skådespelare: Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride, Demián Bichir

Tack vare framförallt Gladiator och Alien har Ridley Scott en plats bland mina favoritregissörer. Jag gillade Prometheus, men sämre verk och besvikelser från senare år har gjort Scotts plats hotad. Alien: Covenant blev tyvärr en av dessa.

Ungefär ett årtionde efter händelserna i Prometheus är en koloniseringsfarkost på väg mot en avlägsen planet. Kapten Oram (Billy Crudup) bestämmer sig dock för att följa en mystisk radiosignal som kommer ifrån en annan mer närliggande planet. Detta visar sig vara ett grovt misstag när besättningen stöter på bisarra små organismer som absolut inte har någon välvilja. Besättningen måste snart slåss för sina liv.

Jag hoppades att Covenant skulle besvara fler frågor och mysterier som föregångaren innehöll. Det låter lämpligt att säga att filmen bara gav fler frågor, men egentligen var det knappt att man fick varken frågor eller svar. Detta är inget annat en väldigt standard monsterfilm som man sett många gånger förut. Samma gamla visa igen.

Prometheus blåste nytt liv i sagan om världens mest skräckinjagande rymdmonster. Uppföljaren har till största delen släckt detta liv med en medioker och förutsägbar berättelse. Eftersom den däremot är visuellt snygg och har en bra första halva ger jag den en svag femma i betyg.

Bra ärlig trailer: https://www.youtube.com/watch?v=njlXBc8Q7o4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s