Life’s Too Short

Egentligen borde jag ha recenserat Life’s Too Short då jag först såg den 2011. Det får dock bli nu istället efter att jag sett om serien på Netflix. Bakom den står Ricky Gervais och Stephen Merchant, tidigare kända för The Office och Extras. Precis som i den senare dyker stora gästskådespelare upp i roller som sig själva. I centrum står Warwick Davis.

Life’s Too Short är en så kallad mockumentär där Warwick Davis spelar sig själv. Han är skådespelare och driver även en liten agentfirma för dvärgskådespelare. Warwick har ett stort ego som ofta gör att han hamnar i svåra situationer. Jobben knackar inte precis på hans dörr, och han bär på en stor skatteskuld mycket tack vare en totalt inkompetent bokhållare. Warwick behöver få ordning på sitt liv och sin karriär, men det visar sig vara lättare sagt än gjort.

Jag skulle säga att denna serie har två problem. Den ena är ojämnheten som består av två fantastiska första avsnitt och sedan en alltmer sjunkande kvalitet i resterande avsnitt. Det andra är saknaden av värme som Ricky Gervais senare skapelse Derek har betydligt mer av. Överlag handlar det dock om en bra och väldigt rolig komediserie med superba inhopp av gästskådespelare som Johnny Depp, Liam Neeson och Helena Bonham Carter. Ricky Gervais och Stephen Merchant har likväl en återkommande medverkan som sig själva.

Warwick Davis bjuder mycket på sig själv och uppvisar stor självdistans. Han gör en lysande rollprestation och har obestridligen talang för komik. En annan som visar självdistans är Johnny Depp som kommer och konfronterar Gervais för skämt som denne tidigare dragit om Depp. Roliga bifigurer finns också i form av Warwicks sekreterare (Rosamund Hanson) samt bokhållare (Steve Brody). Ingen lyckas dock riktigt stjäla showen ifrån Warwick.

Life’s Too Short har fått mig att skratta högt många gånger. Trots sina brister står den sig som en väldigt sevärd och roande komediserie.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s